Champions League: Ο Αντρέ Ονανά και ο Χάρι Μαγκουάιρ ήταν οι πρωταγωνιστές στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Κοπεγχάγη - Με νίκη συνέχισε και η Μπάγερν Μονάχου.

Το… μενού στο πρώτο «πιάτο» της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League είχε άλλη μία νίκη για την Μπάγερν Μονάχου, αυτή τη φορά επί της Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.

Στη βραδιά των τεσσάρων «διπλών», στα έξι παιχνίδια της βραδινής «ζώνης» κατά την πρώτη μέρα της 3ης αγωνιστικής του Champions League, η πιο σημαντική νίκη σημειώθηκε από… γηπεδούχο και δη απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής των ομίλων και οι βαθμολογίες του Champions League 2023/24 έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Γαλατασαράι – Μπάγερν Μονάχου 1-3 ⇒ (30΄ πέν. Ικάρντι – 8΄ Κομάν, 73΄ Κέιν, 79΄ Μουσιάλα)

Στο «Rams Park» της Κωνσταντινούπολης η Μπάγερν βρήκε το γκολ που ήθελε πολύ νωρίς (8′ Κομάν), όμως μετά για ένα ημίχρονο δέχθηκε ανελέητο «σφυροκόπημα» από την εξαιρετική εφέτος «Γαλατά». Αφού οι Τούρκοι έχασαν δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα, ο Ικάρντι με πέναλτι… α λα Πανένκα στο 30′ έφερε το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, οι Βαυαροί ήταν κυρίαρχοι μέσα στο γήπεδο κι έφτασαν στην τρίτη νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές, «καθαρίζοντας» σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση πρόκριση, χάρις στα γκολ του Χάρι Κέιν (73′) και του Μουσιάλα (79′).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη 1-0 ⇒ (72΄ Μαγκουάιρ)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από δύο σερί ήττες, έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης, μετά το 1-0 που σημείωσε δια πυρός και σιδήρου επί της εξαιρετικής Κοπεγχάγης, με σκόρερ τον Χάρι Μαγκουάιρ και ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Αντρέ Ονάνα, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Λάρσον στο 90’+7′!

Ο διεθνής Άγγλος στόπερ, που έχει δεχθεί αμέτρητες φορές κριτική για τα λάθη που έχει κάνει στα μετόπισθεν των «κόκκινων διαβόλων», τούτη τη φορά ήταν ο παίκτης που έβγαλε τα… κάστανα απ’ τη φωτιά με το γκολ που σημείωσε στο 72ο λεπτό, ενώ ο διεθνής Καμερουνέζος γκολκίπερ που έχει κάνει ουκ ολίγα σφάλματα απ’ το ξεκίνημα της σεζόν, κράτησε το πολύτιμο τρίποντο για τη Γιουνάιτεντ.

Standings provided by Sofascore

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλλη – Άρσεναλ 1-2 ⇒ (58΄ Γκούντελι – 45΄+4΄ Μαρτινέλι, 53΄ Γκαμπριέλ Ζεσούς)

Με το ίδιο σκορ (2-1) έφυγε με το διπλό απ’ την έδρα της Σεβίλης και η Άρσεναλ κι έπιασε την κορυφή στον 2ο όμιλο, έχοντας ως MVP τον Γκαμπριέλ Ζεσούς με καταπληκτική ασίστ στον Μαρτινέλι και τρομερό σουτ από πολύ δύσκολη θέση.

Λανς – Αϊντχόφεν 1-1 ⇒ (65΄ Ουαχί – 55΄ Μπακαγιόκο)

Στη Βόρεια Γαλλία, Λανς και Αϊντχόφεν αλληλοεξουδετερώθηκαν σε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση και έμειναν εν τέλει στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα το οποίο… βόλεψε τους γηπεδούχους που συνεχίζουν στη 2η θέση του ομίλου.

Standings provided by Sofascore

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπράγκα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 ⇒ (63΄ Ντζαλό – 16΄ Ροντρίγο, 61΄ Μπέλινχαμ)

Η Ρεάλ Μαδρίτης, πέρασε με νίκη και από την έδρα της Μπράγκα με 2-1, έκανε το «3Χ3» κι επί της ουσίας εξασφάλισε από τώρα την παρουσία της στους «16» της διοργάνωσης. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βινίσιους Τζούνιορ (δύο ασίστ σε Ροντρίγο και Μπέλινγχαμ), η «βασίλισσα» πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και δεν ένιωσε να απειλείται, ακόμη κι όταν ο Ντζαλό μείωσε στο 63′ στο τελικό 1-2.

Ουνιόν Βερολίνου – Νάπολι 0-1 ⇒ (65΄ Ρασπαντόρι)

Μόνη δεύτερη η Νάπολι, η οποία μετά την Μπράγκα νίκησε και στο Βερολίνο (1-0 την Ουνιόν).

Standings provided by Sofascore

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ίντερ – Σάλτσμπουργκ 2-1 ⇒ (19΄ Σάντσες, 64΄ πέν. Τσαλχάνογλου – 57΄ Γκλουκ)

Στο «Guiseppe Meazza» η Ίντερ τα βρήκε… σκούρα απέναντι στη Σάλτσμπουργκ. Ο Σάντσες στο 19′ έδωσε το προβάδισμα στους Μιλανέζους, όμως οι Αυστριακοί αποδείχθηκαν… σκληρό καρύδι και ισοφάρισαν με τον Γκλουκ στο 57′. Τη λύση για την Ίντερ έδωσε εντέλει ο Τσαλχάνογλου με εύστοχο πέναλτι στο 64′, ενώ στο 81′ ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ το γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Μπενφίκα – Σοσιεδάδ 0-1 ⇒ (63΄ Μέντες)

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» με 1-0 και «συγκατοικεί» με την Ίντερ στην κορυφή του 4ου Ομίλου του Champions League.

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

25.10. 19:45 Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ Ντόνετσκ
25.10. 19:45 Φέγενορντ – Λάτσιο
25.10. 22:00 Αντβέρπ – Πόρτο
25.10. 22:00 Γιουνγκ Μπόιζ – Μάντσεστερ Σίτι
25.10. 22:00 Λειψία – Ερυθρός Αστέρας
25.10. 22:00 Νιουκάστλ – Μπορούσια Ντόρτμουντ
25.10. 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Μίλαν
25.10. 22:00 Σέλτικ – Ατλέτικο Μαδρίτης

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!