Ο Μαξ Φερστάπεν επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στο φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα και στο Οστιν, όπου πανηγύρισε τη 15η νίκη του.

Τι κι αν ξεκίνησε από την έκτη θέση; Ο Μαξ Φερστάπεν επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στο φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα και στο Οστιν, όπου πανηγύρισε τη 15η νίκη του στη σεζόν και ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ που είχε πετύχει ο ίδιος πέρυσι, έχοντας μπροστά του άλλους τέσσερις αγώνες για να το καταρρίψει. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull, που έχει ήδη εξασφαλίσει τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του, έφτασε τις 50 νίκες στην καριέρα του και απέχει πλέον μια νίκη από τον -τέταρτο στη λίστα όλων των εποχών- Αλέν Προστ που έχει 51.

Ο Λιούις Χάμιλτον πίεσε στο τέλος τον Φερστάπεν και έφτασε πολύ κοντά του, αλλά τελικά ο Βρετανός «πιλότος» της Mercedes έμεινε στη δεύτερη θέση, με τον συμπατριώτη του Λάντο Νόρις με McLaren να τερματίζει τρίτος. Απογοητευτικός αγώνας για τον Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος εκκίνησε από την pole position, αλλά έχασε αμέσως την πρωτοπορία από τον Νόρις και στη συνέχεια «πλήρωσε» την κακή στρατηγική της Ferrari και οπισθοχώρησε στην έκτη θέση.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η πρώτη δεκάδα στο γκραν πρι των ΗΠΑ

1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 1ωρ.35:21.362

2. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 2.225

3. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) + 10.730

4. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) + 15.134

5. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull) + 18.460

6. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) + 24.662

7. Τζόρτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 24.999

8. Πιερ Γκασλί (Γαλλία/Alpine) + 47.996

9. Λανς Στρολ ((Καναδάς/Aston Martin) + 48.696

10. Γιούκι Τσουνόντα (Ιαπωνία/AlphaTauri) + 1:14.385

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!