Η τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο και οι τάσεις αυτοχειρίας του στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, επέτρεψαν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ να γίνει η δεύτερη ομάδα που περνάει νικηφόρα εφέτος από το ΟΑΚΑ, μετά τον Ολυμπιακό.

Η τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο και οι τάσεις αυτοχειρίας του στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, όταν πλέον είχε ολοκληρώσει την ανατροπή από το -15 (24-39 στο 20΄), επέτρεψαν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ να γίνει η δεύτερη ομάδα που περνάει νικηφόρα εφέτος από το ΟΑΚΑ, μετά τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 81-86 στην παράταση (72-72 κ.α.) από τους Ισραηλινούς, για την 4η αγωνιστική της Euroleague, κλείνοντας τη «διαβολοβδομάδα» με δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και βλέποντας το ρεκόρ του να υποχωρεί σε 1-3. Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-86

Το «τριφύλλι» προσπάθησε στο επιπλέον πεντάλεπτο να οδηγήσει το ματς σε δεύτερη παράταση, αλλά ο Κώστας Σλούκας μέτρησε 2/3 βολές, μετά από φάουλ που κέρδισε από τον Χασιέλ Ριβέρο σε προσπάθεια του από τα 6,75 στα 6΄΄ (81-82), με την Μακάμπι να κρατάει το προβάδισμα και να «κλειδώνει» τη νίκη από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας, δια χειρός Λορέντζο Μπράουν (81-84).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Όντεντ Κάτας πανηγύρισε το πρώτο της «διπλό», βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο, καθώς στο 24΄ έχασαν τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος αποβλήθηκε με 2 τεχνικές ποινές, μετά από διαμαρτυρίες, διεκδικώντας το αντιαθλητικό υπέρ του Ντίνου Μήτογλου.

Τα highlights της αναμέτρησης

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 24-39, 49-57, 72-72 κ.α., 81-86 παρ. Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-86

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ, Νίκολιτς, Περάντι Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-86

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2. Βιλντόσα 15 (4). Γκάι. Μπαλτσερόφσκι. Σλούκας 9 (1). Γκραντ 8 (1). Λεσόρ 12, Αντετοκούνμπο 10, Γκριγκόνις 13 (3), Ερνανγκόμεθ 1, Μήτογλου 11 (1), Μαντζούκας.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Οντεντ Κάτας): Κλίβελαντ 7, Γουέμπ, Μπράουν 12 (1), Μένκο, Σόρκιν 4, Ντιμπαρτολομέο 15 (5), Ριβέρο, Κοέν 3 (1), Νίμπο 12, Μπλατ 12 (3), Κόλσον 21 (1).

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!