Ο Ολυμπιακός πήγε να υποστεί ακόμα ένα σοκ, όμως η αδρεναλίνη... εκκρίθηκε την κατάλληλη στιγμή και πήρε μια τεράστια νίκη.

Όταν ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με μια κατάσταση που την εκλαμβάνει ως παράγοντα άγχους, ή ως απειλή, η αδρεναλίνη διεγείρει το νευρικό σύστημα. Κάτι ανάλογο έπαθε και ο Ολυμπιακός στο ματς με την Παρτίζαν. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια ανάσα από την ήττα. Αγχώθηκαν, απειλήθηκαν και εκεί ήταν που… έσκασε η αδρεναλίνη.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν το παράτησαν. Άντεξαν στην πίεση, έβγαλαν ψυχή και έφτασαν σε μια υπερπολύτιμη νίκη. Μια νίκη που δεν τους χαρίστηκε, αλλά την πήραν μόνοι τους. Με τον τσαμπουκά και το μέταλλο της ομάδας. Έβγαλαν αντίδραση και έτσι πήραν βαθιά… ανάσα και στη βαθμολογία.

Ο «γίγαντας» Μιλουτίνοφ και ο Φαλ

Βλέποντας κανείς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ καταλαβαίνει πολλά. Και για τον Ολυμπιακό και για τον ίδιο. Ο Σέρβος από το ξεκίνημα της σεζόν έχει δώσει ό,τι έχει και δεν έχει. Κουβάλησε ολομόναχος τη θέση «5» λόγω της απουσίας του Μουστάφα Φαλ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ήταν, αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους καλύτερους του συλλόγου. Έδωσε τεράστιες μάχες και κέρδισε τις περισσότερες.

Ο Γάλλος από την πλευρά του δείχνει να επιστρέφει. Έπαιξε σημαντικό ρόλο όσο χρειάστηκε και σε πολλές περιπτώσεις θύμισε τον παλιό-καλό Φαλ. Οι δυο τους δείχνουν να έχουν όλα τα φόντα για να διαμορφώσουν το καλύτερο δίδυμο στη Euroleague.

Το Improvise-Adapt-Overcome και ο Ολυμπιακός

Στην ταινία «Undisputed ΙΙΙ» ακούστηκε η ατάκα «Improvise-Adapt-Overcome» (σ.σ. Αυτοσχεδίασε-Προσαρμόσου-Ξεπέρασέ το). Ο Ολυμπιακός ακολούθησε κατά γράμμα τη συμβουλή που είχε δώσει ο «Τούρμπο» στον Γιούρι Μπόικα. Το μικρό ροτέισον έφερε τον αυτοσχεδιασμό του Μπαρτζώκα με τα σχήματα στο φινάλε. Όσο περνούσε η ώρα προσαρμόζονταν στην άμυνα που έγινε τρομερή δουλειά. Και τέλος ήρθε η… προσπέραση του εμποδίου.

Μπορεί λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι να είναι… πληγωμένοι, όμως όταν χτυπάς η αδρεναλίνη εκκρίνεται. Και όταν τα επινεφρίδια κάνουν σωστά τη δουλειά τους παράγοντας την εν λόγω ουσία δεν νιώθεις πόνο. Ο Ολυμπιακός άντεξε στο… χαστούκι της Αρμάνι και έμεινε ζωντανός όσο χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη. Το πιο σημαντικό μέχρι στιγμής. Γιατί αυτό που χρειάζεται τώρα στον Πειραιά είναι τα αποτελέσματα. Να κερδίσουν χρόνο και να ανταπεξέλθουν τις επόμενες μέρες μέχρι η ομάδα να είναι πια πλήρεις.