Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα (20/10) τις κατηγορίες για «εθνοτικές διακρίσεις», που απηύθυνε ο Ρώσος προέδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν λόγω περιορισμών στην συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα (20/10) τις κατηγορίες για «εθνοτικές διακρίσεις», που απηύθυνε ο Ρώσος προέδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο λόγος ήταν οι περιορισμοί στην συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι αυτά τα μέτρα συνιστούν «εθνοτικές διακρίσεις»», δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΟΕ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς το στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επισημαίνοντας: «Η συμμετοχή στους Αγώνες δεν είναι σε καμία περίπτωση ανθρώπινο δικαίωμα και οι αυστηροί όροι που έχει θέσει η ΔΟΕ στις συστάσεις της προς τις Διεθνείς Ομοσπονδίες για την ουδέτερη συμμετοχή (υπό σημαία) αθλητών με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο στις διεθνείς διοργανώσεις, είναι σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη. Οι συγκεκριμένες συστάσεις, προέκυψαν ως αντίδραση στην «παραβίαση» του ίδιου Χάρτη από την Μόσχα και το Μινσκ».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Υπενθυμίζεται, ότι εχθές (19/10), ο Πούτιν επέκρινε την ΔΟΕ για τον ουσιαστικό αποκλεισμό της Ρωσίας από το Ολυμπιακό Κίνημα, κατηγορώντας την «ότι χρησιμοποιεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως εργαλείο πολιτικής πίεσης, διακρίσεων και ρατσισμού».

«Χάρη σε ορισμένους από τους ηγέτες της σύγχρονης Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μάθαμε ότι η πρόσκληση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν είναι άνευ όρων δικαίωμα των καλύτερων αθλητών, αλλά ένα είδος προνομίου και μπορεί να κερδηθεί όχι με αθλητικά, αλλά με πολιτικά αποτελέσματα.

Πράξεις που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Και ότι οι ίδιοι οι Αγώνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο πολιτικής πίεσης εναντίον ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική. Και μάλιστα ως μέσο για ρατσιστικές, εθνοτικές διακρίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος. Μιλώντας στο συνέδριο «Russia-Sporting Power», που φιλοξενήθηκε στην πόλη Περμ, στα Ουράλια Όρη.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!