Διπλές αναμετρήσεις περιλαμβάνει αυτή η εβδομάδα, για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στη Euroleague, στην πρώτη «διαβολοβδομάδα».

Διπλές αναμετρήσεις περιλαμβάνει αυτή η εβδομάδα, για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στη Euroleague, στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2023-24). Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός αγωνίζονται εκτός έδρας, την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ στις 20:15 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι, στις 21:45. Για την 4η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρτιζάν Βελιγραδίου του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς την Πέμπτη (19/10, 21:15), ενώ οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την Παρασκευή (20/10, 21:15).

Συγκεκριμένα, στις 20:15 την Τρίτη (17/10), ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Κωνσταντινούπολη, με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη και του Νικ Καλάθη, την ώρα που ο Τάιλερ Ντόρσεϊ υπέστη σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα στο μετατάρσιο οστό του δεξιού ποδιού) και θα μείνει εκτός για διάστημα δύο μηνών. Από πλευράς «πρασίνων», ο Κώστας Σλούκας ξεπέρασε το πρόβλημα θλάσης που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν για το κρίσιμο ματς με την τουρκική ομάδα. Αντίθετα, εκτός αποστολής είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο, ενώ «εκτός μάχης» είναι και ο Ντίνος Μήτογλου, που συνεχίζει θεραπεία για τη θλάση στη γάμπα. Ο Παναθηναϊκός μετρά 1 νίκη – 1 ήττα, όπως και ο σύλλογος της Τουρκίας. Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Γκέντιαν Τσίτσι (Αλβανία).

Euroleague: Να ανακάμψει μετά τη Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός

Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Μιλάνο, με το τζάμπολ, απέναντι στην Αρμάνι, να έχει οριστεί για τις 21:45 την Τρίτη (17/10). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του δύο παίκτες που έλειψαν από την ομάδα του Πειραιά στους δύο τελευταίους αγώνες της, δηλαδή τους Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Λιουκ Σίκμα. Με τον Μουσταφά Φαλ να έχει επιστρέψει (ξεπέρασε τη διάταση έσω πλαγίου δεξιού γονάτου), η μοναδική απουσία για τους «ερυθρόλευκους» είναι ο Σακίελ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αναπτύξει οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου ύστερα από την πτώση του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο ΜακΚίσικ αναμένεται να μείνει για ακόμη 2-3 εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού αυτή τη «διαβολοβδομάδα», Αρμάνι Μιλάνο στη Euroleague, θα τιμήσει τον παλαίμαχο πλέον Λουίτζι (Τζίτζι) Ντατόμε, στο περιθώριο της αναμέτρησης με την ομάδα του Πειραιά, ο οποίος αγωνίστηκε στην ιταλική ομάδα επί μία τριετία (2020-23). Ο Ολυμπιακός μετρά 1 νίκη – 1 ήττα, αφού μετά το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, επί του Παναθηναϊκού, για την 1η αγωνιστική, ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μία ήττα μετρά η Αρμάνι Μιλάνο, αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκε από τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη (85-82), ενώ αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος αγώνας της με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ. Το ματς ορίστηκε για τις 31 Οκτωβρίου (21:30), στο Μιλάνο. Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμάνι θα «σφυρίξουν» οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Λεάντρο Λοθάνο (Αργεντινή) και Κάρλο Κορτές (Ισπανία).

Το πρόγραμμα των 3ης και 4ης αγωνιστικής στη Euroleague

3η Αγωνιστική (17-18/10/2023)

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Παναθηναϊκός 20:15
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ολυμπιακός 21:45
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπάγερν (Γερμανία)
Παρτιζάν (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μονακό (Μονακό)
Βαλένθια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Βίρτους (Ιταλία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

4η Αγωνιστική (19-20/10/2023)

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός-Παρτιζάν (Σερβία) 21:15
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου

Παναθηναϊκός (Ελλάδα)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 21:15
Μονακό (Μονακό)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Βίρτους (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάγερν (Γερμανία)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!