Η (ποδοσφαιρική) βραδιά της 13ης Οκτωβρίου 2023 ήταν ονειρεμένη για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας και πάνω απ΄ όλα κάθε άλλο παρά «γρουσούζικη», καθότι συνέπεσε Παρασκευή.

Η (ποδοσφαιρική) βραδιά της 13ης Οκτωβρίου 2023 ήταν ονειρεμένη για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας και πάνω απ΄ όλα κάθε άλλο παρά «γρουσούζικη», καθότι συνέπεσε Παρασκευή.

Με ένα σενάριο που ούτε ο Γκουστάβο Πογέτ δεν θα είχε γράψει καλύτερα η «γαλανόλευκη» ομάδα πέρασε νικηφόρα από το στάδιο «Αβίβα» του Δουβλίνου. Επικράτησε της Ιρλανδίας με 2-0 (20΄ Γιακουμάκης, 45΄+4 Μασούρας) για την 7η αγωνιστική στα προκριματικά του EURO 2024,. Την ώρα που η Γαλλία περνούσε με 2-1 από την Άμστερνταμ και τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» χάρη στην κλάση του Κιλιάν Μπαπέ.

Η Εθνική έφτασε στους 12 βαθμούς κι έμεινε μόνη δεύτερη στον Β΄ όμιλο αφήνοντας τρίτους τους «Οράνιε» με 9. Την ώρα που οι «Μπλε» του Ντιντιέ Ντεσάν προκρίθηκαν και μαθηματικά στα τελικά φτάνοντας στους 18 βαθμούς σε έξι αγώνες. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν έχει βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο από το συγκρότημα του Πογέτ. Θα αναμετρηθούν τη Δευτέρα (16/10, 21:45) στην OPAP Arena στον «τελικό» για τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για το EURO 2024.

Τα highlights του αγώνα
Οι λεπτομέρειες του αγώνα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία) Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κόλινς – Πέλκας, Μπουχαλάκης Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2

Οι συνθέσεις

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου, Ντόχερτι, Σκέιλς, Κόλινς (46΄ Μάνινγκ), Ντάφι, Κούλεν, Μπράουν (70΄ Τζόνστον), Φέργκιουσον, Σμόλμποουν (70΄ Ρόμπινσον), Νάιτ, Ογκμπένε (85΄ Ίντα).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουρμπέλης (64΄ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Πέλκας (64΄ Χατζηγιοβάννης), Μπακασέτας (87΄ Σιώπης), Μασούρας (87΄ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (70΄ Ιωαννίδης).

Βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!