Το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ενέκρινε σήμερα (13/10) μια νέα πρόταση για διπλή  κατανομή δύο διαδοχικών Χειμερινών Αγώνων το 2030 και το 2034 λόγω ανησυχιών για την απειλή της κλιματικής αλλαγής στα αθλήματα του χιονιού.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ενέκρινε σήμερα (13/10) μια νέα πρόταση. Μια διπλή  κατανομή δύο διαδοχικών Χειμερινών Αγώνων το 2030 και το 2034 λόγω ανησυχιών για την απειλή της κλιματικής αλλαγής στα αθλήματα του χιονιού.

Με τις θερμοκρασίες να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, το φυσικό χιόνι γίνεται λιγότερο σε ορισμένες περιοχές και η διαθεσιμότητα νερού για την παραγωγή χιονιού μειώνεται ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια βιομηχανία αθλημάτων χιονιού.

Μέχρι το 2040 μόνο 10 έθνη θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα αθλήματα χιονιού των Χειμερινών και Παραολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα μελετών της της ΔΟΕ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον δραματικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ σε συνέντευξη Τύπου στη Μουμπάι τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου. «Αυτό είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα και για να το αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η μελλοντική επιτροπή υποδοχής προτείνει το νέο σύστημα. Να έχει την ευκαιρία για διπλή κατανομή δύο διαδοχικών Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2030 και 2034».

Ο Τόμας Μπαχ είπε ότι το εκτελεστικό συμβούλιο συμφώνησε με την πρόταση διπλής ανακοίνωσης. Και θα τεθεί στη Σύνοδο της ΔΟΕ για περαιτέρω συζητήσεις. Η σύνοδος της ΔΟΕ θα διεξαχθεί μεταξύ 15 και 17 Οκτωβρίου, επίσης στη Μουμπάι.

Οι πόλεις που διεκδικούν τη διεξαγωγή των Αγώνων του 2030 περιλαμβάνουν το Σολτ Λέικ Σίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία, την Ελβετία και τη Γαλλία.

Οι περσινοί Αγώνες του Πεκίνου έγιναν οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που χρησιμοποίησαν σχεδόν 100% τεχνητό χιόνι. Aναπτύσσοντας περισσότερες από 100 γεννήτριες χιονιού και 300 όπλα χιονιού που λειτουργούν σε επίπεδο για να καλύψουν τις πίστες του σκι.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!