Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» μία τεράστια υπέρβαση, αλλά τελικά... παρασύρθηκε από την «τρίποντη καταιγίδα» της Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» μία τεράστια υπέρβαση, αλλά τελικά… παρασύρθηκε από την «τρίποντη καταιγίδα» της Μπαρτσελόνα, η οποία τον υποχρέωσε στην πρώτη του εφετινή ήττα στη Euroleague, στο κατάμεστο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες «έπεσαν» με το τελικό 68-77 από τους Καταλανούς, για την 2η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν αήττητοι το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, οι οποίοι παρατάχθηκαν χωρίς τους τραυματίες Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα, βρήκαν ρυθμό στην επίθεση μέσα από την καλά δομημένη άμυνα τους, επέστρεψαν από το -15 (20-35) που βρέθηκαν στο 14΄ και με μία αψεγάδιαστη εκκίνηση στην τέταρτη περίοδο έδειξαν ικανοί για την υπέρβαση, όταν με επιμέρους σκορ 12-3 βρέθηκαν στο 36΄ στο +7 (66-59). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι ρυθμό από τα 6,75μ., ο Ολυμπιακός στέρεψε από δυνάμεις και ακολούθησε ένα καταστροφικό εις βάρος του σερί 0-14 για το 66-73, που ολοκληρώθηκε στα 45΄΄ για τη λήξη, με το οποίο η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε ένα τεράστιο «διπλό».

Κορυφαίος των νικητών, που μέτρησαν 15/26 τρίποντα, ο «δήμιος» του Ολυμπιακού, Νίκολας Λαπροβίτολα, με 17 πόντους (3/5τρ.), ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Άλεξ Αμπρίνες με 16 πόντους (5/7τρ.). Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάλεψαν οι Τόμας Γουόκαπ (14π.), Άλεκ Πίτερς (11π.) και Νίκολα Μιλουτίνοβ (10π.).

Η εξέλιξη του αγώνα
Α’ ημίχρονο

Τα λάθη του Ολυμπιακού, τον έβαλαν με το… καλησπέρα σε μειονεκτική θέση, βλέποντας τους Καταλανούς να βρίσκουν γρήγορα ρυθμό από την περιφέρεια και να γράφουν το 16-23 στο 10΄. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να περιορίσουν τις «εκτελέσεις» των Καταλανών από τα 6,75 ούτε στην αρχή της δεύτερης περιόδου και στο 14΄ είδαν τον φωτεινό πίνακα να γράφει το εις βάρος τους 20-35.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Λαρεντζάκης με ένα προσωπικό ξέσπασμα του, προσπάθησε να ανάψει τη σπίθα της αντεπίθεσης της ελληνικής ομάδας, αλλά με 2/10 τρίποντα οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από το 34-40 του ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Με πίεση στην άμυνα και τον Κάναν να «ζεσταίνεται» ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 42-42 στο 23΄, αλλά οι «μπλαουγκράνα» έβαλαν «φρένο» με σερί 0-8, ενώ «φόρτωσαν» τον Αμερικανό γκαρντ με 4 φάουλ στο 26΄, θέτοντας τον νοκ-άουτ. Και πάλι, όμως, η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν άφησε την ψαλίδα να ανοίξει, μένοντας σε απόσταση αναπνοής (54-56 στο 30΄), πριν τη μεγάλη αντεπίθεση.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο μεταμορφωμένος Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Γουόκαπ τον εκτελεστή που έψαχνε από τα 6,75 και με επιμέρους σκορ 12-3 βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +7 (66-59) στο 36΄. Οι κούραση όμως των «ερυθρόλευκων» έφερε λάθη, με την Μπαρτσελόνα να τιμωρεί και πάλι με κολλητά τρίποντα, απαντώντας με σερί 0-10 και «κλειδώνοντας» το «διπλό».

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Οι διαιτητές: Πουκλ, Βίλιους, Σίλβα

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 34-40, 54-56, 68-77

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 14 (2). Κάναν 9 (1). Λούντζης 3 (1). Λαρεντζάκης 5 (1), Φαλ 4, Παπανικολάου 7, Μπραζντέικις 5, Πίτερς 11 (2), Μιλουτίνοβ 10.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρότζερ Γκριμάου): Ντα Σίλβα 7, Βέσελι 8, Μπριθουέλα, Κάλινιτς 8 (2), Σατοράνσκι 5 (1), Ερνανγκόμεθ, Λαπροβίτολα 17 (3), Αμπρίνες 16, Πάρκερ 3 (1), Νάτζι, Γιοκουμπάιτις 10 (2), Πάρα 3 (1).

Βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!