Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο έγραψε επιστολή  στους επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο έγραψε επιστολή  στους επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη «φρικτή βία» την περασμένη εβδομάδα σε μια σύγκρουση που έχει στοιχίσει πάνω από 2.700 ζωές μέχρι στιγμής.

Η επιστολή του Ινφαντίνο έρχεται αφότου ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έγραψε επίσης στον επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ιραήλ (IFA) για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ισραήλ και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης, υπό το φως της φρικτής βίας που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες», έγραψε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Είναι τόσο αποκαρδιωτικό όσο και συγκλονιστικό να βλέπεις μια περιοχή της οποίας οι άνθρωποι γνώριζαν τόσο βαθιά βάσανα για πάρα πολύ καιρό, να υποφέρει ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στέκεται σταθερά αλληλέγγυος στον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και με όλα τα αθώα θύματα που έχουν πληρώσει ένα ανείπωτο τίμημα», πρόσθεσε.

«Η FIFA συμμετέχει στην έκκληση για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών. Αλλά και για την άμεση ανακούφιση από τα δεινά του λαού τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου. Αλλά μπορεί να παίξει έστω και ένα μικρό ρόλο στο να φέρει ένα φως ελπίδας εκεί που φαίνεται να υπάρχει μόνο σκοτάδι μπροστά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της FIFA, σημειώνοντας ότι η παγκόσμια ομοσπονδία θα προσφέρει βοήθεια στις προσπάθειες ανακούφισης.

Τόσο η FIFA όσο και η UEFA δεν έχουν κάνει καμία δημόσια δήλωση σχετικά με τη σύγκρουση.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!