Euro 2024: Τέσσερα εισιτήρια «κλειδώνονται» τις επόμενες ημέρες - Σε ποιες χώρες πιθανότατα θα καταλήξουν.

Η Σκωτία στοχεύει να γίνει η πρώτη εθνική ομάδα που θα εξασφαλίσει πρόκριση -μέσω της προκριματικής φάσης- στο Euro 2024 της Γερμανίας, η Γαλλία -η έτερη απόλυτη με 15 βαθμούς μετά από 5 αγώνες- βρίσκεται επίσης «μία ανάσα» από την πρόκριση, η Ιταλία δίνει μία σκληρή μάχη…δεύτερης θέσης, ενώ η συνάντηση Ισραήλ-Ελβετίας (9ος όμιλος) αναβλήθηκε εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, καθώς συνεχίζονται τα Ευρωπαϊκά Προκριματικά.

Από σήμερα (12/10) έως και το Σάββατο (14/10) και από την Κυριακή (15/10) μέχρι και την Τρίτη (17/10) είναι προγραμματισμένα το 7ο και το 8ο -αντίστοιχα- βήματα σε αυτό το προτελευταίο διεθνές διάλειμμα, με συνολικά 46 αναμετρήσεις (23+23).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Περιμένοντας…δώρο από την Γαλλία

Η εθνική Ελλάδας φιλοξενείται (21:45) στο Δουβλίνο από την Ιρλανδία, περιμένοντας την ίδια ώρα ένα…δώρο από τη Γαλλία το Άμστερνταμ, στη μάχη διεκδίκησης της 2ης θέσης με τους Ολλανδούς του Ρόναλντ Κούμαν. Όπως είναι γνωστό η εθνική μας αν αποτύχει σε αυτό, θα έχει και μία δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης, τέτοια που της προσφέρει το Nations League.

Στη Σεβίλη για βαθμό-πρόκριση η Σκωτία

«Για να νικήσεις μια χώρα αυτού του μεγέθους, πρέπει όλοι να είναι άψογοι», είπε ο αμυντικός της Σκωτία Ράιαν Πορτέους στο UEFA.com μετά τη διάσημη νίκη με 2-0 εναντίον της Ισπανίας την 2η αγωνιστική. Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ είχε 32% κατοχή εκείνη τη νύχτα και τώρα αναζητά στη Σεβίλη την ισοπαλία που θα της εξασφάλιζε μια θέση στο Euro 2024. «Δεν είχαμε τρομερή κατοχή», είπε ο προπονητής μετά τη νίκη τον Μάρτιο. «Αυτή που είχαμε, τη χρησιμοποιήσαμε πολύ, πολύ καλά».

Η ήττα στη Σκωτία ήρθε στο δεύτερο παιχνίδι του Λουίς ντε λα Φουέντε στον πάγκο την Ισπανία. Έκτοτε, η ομάδα του κέρδισε το Nations League και, με νεανικό θράσος, ίσως ανακάλυψε κάποιο από τα αδίστακτα σερί που τους εγκατέλειψε στο Hampden: τον Σεπτέμβριο, κέρδισε 7-1 στη Γεωργία και μετά νίκησε την Κύπρο με 6-0 εντός έδρας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Ο αγώνας της Σκωτίας είναι σημαντικός για εμάς», είπε ο Χοσέλου. «Θέλουμε να είμαστε στην κορυφή αυτού του ομίλου και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε».

Η Σκωτία έχασε και τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της στη Σεβίλλη. Μια ήττα με 4-1 από τη Βραζιλία στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 και μια με 1-0 από την Ισπανία σε έναν προκριματικό αγώνα του 1985.

Η…6η νίκη οδηγεί τους Γάλλους στη Γερμανία

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Μπαπέ καθώς ανακοίνωσε τους κληθέντες για τον προκριματικό της Γαλλίας στην Ολλανδία, όπου μια έκτη συνεχόμενη νίκη της στον 2ο όμιλο θα οδηγούσε την ομάδα του στους τελικούς. Ο 24χρονος δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Τα 11 γκολ του σε 13 παιχνίδια από την αρχή του Ιουνίου περιλαμβάνουν έξι από το σημείο του πέναλτι και δεν έχει σκοράρει καθόλου στους τέσσερις τελευταίους αγώνες του. Ωστόσο, ο προπονητής των «Μπλε» είπε: «Δεν ανησυχώ για αυτόν και το αγωνιστικό του πνεύμα. Τον ξέρω καλά. Δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή. Ακόμα και όταν τα πάει καλά, θέλει να τα πάει καλύτερα».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Μπαπέ μπορεί να διάλεξε την κατάλληλη στιγμή για να αντιμετωπίσει την Ολλανδία, η οποία δεν έχει τους Φρένκι ντε Γιονγκ, Ματέις ντε Λιχτ, Κόντι Γκάκπο και Μέμφις Ντεπάι λόγω τραυματισμού. Προβλήματα για τον Ολλανδό ομοσπονδιακό προπονητή Ρόναλντ Κούμαν, η ομάδα του οποίου βίωσε ένα ξέσπασμα ασθένειας πριν από την πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στον 2ο όμιλο, με τη Γαλλία να κερδίζει με 4-0.

Πάντως η Γαλλία έχασε 2-0 στο Ρότερνταμ, όταν οι ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά στην Ολλανδία σε μια αναμέτρηση του Nations League το 2019. Ήταν η πρώτη ήττα των «Μπλε» μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2018.

Η …περίπλοκη διαδρομή της Ιταλίας

Στα χαρτιά, οι φιναλίστ του UEFA EURO 2020 Αγγλία και Ιταλία έμοιαζαν με ισχυρούς διεκδικητές για να προκριθούν μαζί από τον 3ο όμιλο όταν ξεκίνησαν τα Ευρωπαϊκά προκριματικά, αλλά οι «Ατζούρι» έχουν μια περίπλοκη διαδρομή .

Μια εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Αγγλία την 1η αγωνιστική τους έφερε ελαφρώς εκτός ισορροπίας και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα με την ισοπαλία (1-1) εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία τους είχε αρνηθεί μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 με μια νίκη-σοκ στα play offs.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ενώ η Ιταλία θα ελπίζει για τρεις βαθμούς εντός έδρας απέναντι στη Μάλτα, η Ουκρανία και η Βόρεια Μακεδονία συναντώνται στην Πράγα με την Ιταλία να έχει επτά βαθμούς και να ελπίζει να…κλέψει τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ σταμάτησε (1-1) την Αγγλία στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της και έχει τον άνεμο στα πανιά της. «Τα επόμενα δύο παιχνίδια θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα», δήλωσε ο Ελίφ Έλμας της Βόρειας Μακεδονίας μετά την ισοπαλία της ομάδας του με την Ιταλία.

Η Βόρεια Μακεδονία έχει χάσει και τα τέσσερα ανταγωνιστικά της παιχνίδια από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία έχασε με 4-0 στο μοναδικό προηγούμενο παιχνίδι της στο «Stadion Letná», από τη γηπεδούχο Τσεχία το 2011.

Το ντεμπούτο του Μοντέλα

Ο Βιτσέντζο Μοντέλα ανετιμετωπίζει μία μεγάλη πρόκληση στο πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής της Τουρκίας, με την ομάδα του να αντιμετωπίζει την Κροατία στο Όσιγιεκ. Οι ομάδες είναι ισόβαθμες με δέκα βαθμούς. Ωστόσο, η Κροατία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Και οι τρεις προηγούμενες συναντήσεις των δύο ομάδων στην Κροατία έληξαν ισόπαλες.

Οι νικητές της Βιέννης πάνε Euro 2024

Η Αυστρία υποδέχεται το Βέλγιο με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν με 13 βαθμούς στην κορυφή του 6ου ομίλου, επτά βαθμούς διαφορά από την τρίτη Σουηδία, με τους νικητές της βραδιάς να είναι σίγουροι για το EURO 2024.

H συνάντηση κορυφής και ο «κλειστός» όμιλος

Το Σάββατο περιλαμβάνει μια αναμέτρηση στην κορυφή του 7ου ομίλου, μεταξύ των γειτόνων Ουγγαρίας και Σερβίας. Οι γηπεδούχοι έχουν το πλεονέκτημα. Κι αυτό χάρη στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 νωρίτερα στην διαδρομή.

Εν τω μεταξύ, ο 8ος όμιλος παραμένει πολύ «κλειστός». Κι αυτό γιατί ένας βαθμός χωρίζει τη Σλοβενία, τη Δανία-που είναι στην κορυφή-, με τις, Φινλανδία και το Καζακστάν, που ακολουθούν.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!