Το Μαρόκο δεν προσπαθεί ακόμα να πείσει τον Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα να παίξει για την Εθνική ομάδα.

Το Μαρόκο δεν προσπαθεί ακόμα να πείσει τον Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα να παίξει για την Εθνική ομάδα.

Συγκεκριμένα, σέβεται την απόφασή του να εκπροσωπήσει την Ισπανία, σύμφωνα με την μαροκινή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ο Γιαμάλ, ο οποίος έχει Μαροκινό πατέρα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ισπανία και έχει γίνει βασικό μέλος της επιθετικής γραμμής της Μπαρτσελόνα ενώ έκανε το ντεμπούτο του για την «ρόχα», τον περασμένο μήνα.

Η ισπανική εφημερίδα «AS» ανέφερε ότι το Μαρόκο, που θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία, προσπαθεί να πείσει τον Γιαμάλ να αλλάξει εθνική ομάδα.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι είχε προηγουμένως απορρίψει μια οικονομική πρόταση για να παίξει για το Μαρόκο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Η Βασιλική Ομοσπονδία του Μαρόκου επιβεβαιώνει ότι όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι ψευδή και δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο, καθώς σεβαστήκαμε τις επιλογές του παίκτη Λαμίν Γιαμάλ, όπως και άλλων παικτών μαροκινής καταγωγής που επέλεξαν άλλες ομάδες», ανέφερε η μαροκινή ομοσπονδία σε δήλωση.

Οι κανόνες της FIFA, αναφέρουν ότι οι παίκτες μπορούν να αλλάξουν εθνική ομάδα, εφόσον έχουν κάνει λιγότερες από τρεις εμφανίσεις για μια χώρα πριν από την ηλικία των 21 ετών. Και δεν έχουν παίξει για αυτήν τη χώρα για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Ο Γιαμάλ πρέπει να παίξει ένα ακόμη παιχνίδι για την Ισπανία για να μην μπορεί να αλλάξει Εθνική.

Ο Ισπανός εξτρέμ έγινε ο νεότερος σκόρερ της LaLiga σε ηλικία 16 ετών και 87 ημερών όταν σκόραρε για την Μπαρτσελόνα εναντίον της Γρανάδα την Κυριακή.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Γιαμάλ, ο οποίος τον Αύγουστο έκανε ρεκόρ ως ο νεαρότερος πρωτοεμφανιζόμενος της Μπάρτσα σε επίσημο αγώνα, έγινε ο μικρότερος διεθνής και σκόρερ της Ισπανίας σε ηλικία 16 ετών και 57 ημερών, όταν έκανε το ντεμπούτο του εκτός έδρας στη Γεωργία, για τα προκριματικά του Euro 2024 τον Σεπτέμβριο.

Εναντίον της Γρανάδα, σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο Φαμπρίς Ολίνγκα της Μάλαγα, ο οποίος σκόραρε εναντίον της Θέλτα το 2012 σε ηλικία 16 ετών και 98 ημερών.

Ο Γιαμάλ έχει παίξει δύο αγώνες με την Ισπανία, αλλά ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός αποστολής για τις αναμετρήσεις με τη Σκωτία και τη Νορβηγία στα προκριματικά του Euro 2024 αυτόν τον μήνα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!