Θέση Έλληνα θα κατέχει πλέον στο ρόστερ του Περιστερίου ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρει και ο αδερφός του Ναζ.

Θέση Έλληνα θα κατέχει πλέον στο ρόστερ του Περιστερίου ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, καθώς εκδόθηκε το ελληνικό διαβατήριό του. Η ΚΑΕ Περιστέρι είχε καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα και βρισκόταν σε αναμονή της έκδοσης του διαβατηρίου του 27χρονου πόιντ γκαρντ του οποίου η μητέρα είναι Ελληνοκαναδή.

Ο τεχνικός του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης, είχε υποχρεωθεί ν’ αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στον ημιτελικό του Super Cup απέναντι στον Ολυμπιακό στις 29 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο, λόγω του περιορισμού στον αριθμό των μη Ελλήνων παικτών.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Από σήμερα, όμως μπορεί να δηλώνει στη δωδεκάδα και τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, μαζί με τους Τζο Ράγκλαντ (ΗΠΑ), Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς (Σερβία), Τζέιλεν Χαντς (ΗΠΑ), Νέιτ Ρένφρο (ΗΠΑ), Κένι Ουίλιαμς (ΗΠΑ), και Τρέβορ Τόμπσον (ΗΠΑ).

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος και για τον αδελφό του, τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ, για να πάρει ελληνικό διαβατήριο. Ο γκαρντ της Ζαλγκίρις Κάουνας είχε καταθέσει αργότερα από τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ τα έγγραφα για έκδοση ελληνικού διαβατηρίου. Κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι τα τέλη του 2023.

Αναφορικά στη συμμετοχή στην εθνική ομάδα, από τη στιγμή που θα έχει ελληνικό διαβατήριο, θα μπορεί να αγωνιστεί, αλλά καθώς είναι ήδη 30 ετών, το πιο πιθανό είναι να έχει θέση «νατουραλιζέ». Μόνο ένας «νατουραλιζέ», όμως επιτρέπεται ανά εθνική ομάδα σε κάθε διοργάνωση, με την εθνική Ελλάδας να μετρά ήδη δύο, τους Τόμας Ουόκαπ και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!