Η μεξικανική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής έχει αποκλεισθεί στο Ισραήλ, λόγω του πολέμου που μαίνεται στην Γάζα.

Η μεξικανική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής έχει αποκλεισθεί στο Ισραήλ, λόγω του πολέμου που μαίνεται στην Γάζα, με τους αρμόδιους της αποστολής να καλούν την κυβέρνησή της χώρας σε βοήθεια, προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

«Βρισκόμαστε στο Ισραήλ σε ένα προπονητικό κέντρο για να προετοιμασθούμε για τους επόμενους Παναμερικανικούς Αγώνες, αλλά η κατάσταση πήρε μια απροσδόκητη και ανησυχητική τροπή», δήλωσε η προπονήτρια της ομάδας, Μπλατζαϊθ Αγκιλάρ Ρόχας, μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αδυνατώντας να φύγει από το Ισραήλ λόγω της ματαίωσης πολλών εμπορικών πτήσεων, η μεξικανική ομάδα απευθύνει έκκληση στις αρχές της χώρας τους: «Ζητούμε θερμά την υποστήριξη της κυβέρνησής μας, ώστε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας το συντομότερο δυνατό σώοι και αβλαβείς».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι πέντε Μεξικανές γυμνάστριες, αναμένεται να συμμετάσχουν στους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Σαντιάγο της Χιλής από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Ωστόσο, με άλλη ανάρτηση τους, διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε ασφαλές μέρος, μακριά από τις μάχες.

Σχεδόν 1.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που πυροδοτήθηκε το Σάββατο μετά από μια άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!