Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά- καλά και η Athens Kallithea έχει προλάβει να γίνει θέμα στον διεθνή Τύπο για τις πολύφημες φανέλες της!

Άλλοι τις έχουν. Άλλοι τις ψάχνουν και τις βρίσκουν. Υπάρχουν και αυτοί που άργησαν και τώρα απλά… περιμένουν, μέχρι αυτές να είναι και πάλι προς πώληση. Να είναι και πάλι διαθέσιμες. Δεν χρειάζεται να είσαι από την Καλλιθέα ή φίλος της Athens Kallithea για να έχεις μία φανέλα της από πέρυσι ή φέτος.

Οι εμφανίσεις του συλλόγου της Super League 2 είναι από μόνες τους θέμα συζήτησης. Θέμα κουβέντας. Όποιος είναι συλλέκτης ή όποιος θέλει να πάει ένα βήμα μπροστά την ποδοσφαιρική του συλλογή δεν γίνεται να μην έχει ένα από αυτά τα αριστουργήματα που έχουν γνωρίσει την αποθέωση και την αναγνώριση τόσο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των διεθνών ΜΜΕ.

Και το www.debut.gr αναλύει τους λόγους που η Athens Kallithea έχει τις πιο «καυτές» εμφανίσεις της Ελλάδας και τη σεζόν 2023-2024.

Κάτι νέο. Κάτι ωραίο!

Από την πρώτη ώρα και στιγμή που η Athens Kallithea πέρασε σε νέα εποχή ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα άλλαζε μόνο αγωνιστικό κομμάτι. Αλλά και το τεχνικό. Ο τρόπος που σκέφτεται η νέα διοίκηση του συλλόγου θυμίζει περισσότερο εξωτερικό παρά Ελλάδα. Το πως ντύνεται ένας σύλλογος, η φανέλα του και η γενικότερη εικόνα του για άλλους περνάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Ίσως είναι… ψιλά γράμματα.

Ωστόσο, ένα club αν θέλει να παίζει «μεγάλη μπάλα» πρέπει να το κάνει παντού. Τόσο εντός, όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Στην Athens Kallithea που το μυαλό και το μάτι… κόβει έδωσαν βάση στην εικόνα της ομάδας. Η σεζόν 2022-2023 ήταν ξεχωριστή. Όπως και οι εμφανίσεις του συλλόγου που έγιναν πρώτο θέμα σε πολλά ΜΜΕ. Όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Αρκετοί φίλοι της Καλλιθέας είχαν διαφορετική γνώμη και την εξέφρασαν ανοιχτά. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αγκάλιασε και το νέο σήμα -που είναι κάτι νέο- αλλά και τις φανέλες των παικτών -που ήταν κάτι ωραίο- μιας και το σχήμα, η κοψιά τους δεν ήταν αποκλειστικά και μόνο για… ποδόσφαιρο. Αλλά θα μπορούσε άνετα κάποιος να φορέσει φανέλα της Athens Kallithea και να πάει για μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή για ένα ποτό. Το χρώμα και το εν γένει design έκαναν τη διαφορά.

Λογικό και επόμενο αυτό να μην αλλάξει ούτε για τη σεζόν 2023-2024.

Όλα τα… μοντέλα στην πίστα!

Ο Λευτέρης Πανταζής ήταν και είναι ένα ιερό… τοτέμ για το λαϊκό τραγούδι. Τη δεκαετία του ’80 ο «Λεπά» που βρισκόταν στα ντουζένια του σχεδόν… βαριόταν όταν κάθε βράδυ έβλεπε την πίστα, όπου τραγουδούσε να γεμίζει κόσμο που χόρευε. Εξού και το μυθικό, που έχει μείνει μέχρι και σήμερα, «όλα τα μωρά στην πίστα».

Εν έτει 2023 η Athens Kallithea πήρε το…ρεζουμέ από το εν λόγω ρητό και το έφερε στα μέτρα της. Και το πέρασε σε μία άλλη διάσταση. Μιας και η ομάδα της Super League 2 λανσάρει όλες τις φανέλες της με μοντέλα που έχουν γράψει τα δικά τους χιλιόμετρα στις πασαρέλες. Κάτι που σπάνια το βλέπουμε, αλλά σίγουρα φέρνει αποτελέσματα, αλλά και ακόμη περισσότερα βλέμματα.

Έξω πάμε καλά

Όταν κάτι είναι καλό και ποιοτικό σίγουρα θα γίνει γνωστό. Όπως λένε και οι νέοι “viral”. Οι εμφανίσεις της Athens Kallithea τόσο πέρυσι, όσο και φέτος έχουν τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω τους. Και ας αγωνίζεται η ομάδα στα… αλώνια της Super League οι εμφανίσεις της παίζουν μπάλα επιπέδου Champions League μόνες τους.

Δεν είναι τυχαίο που έχουν ήδη ξεπουλήσει και «σφάζονται» για τις τελευταίες που έχουν μείνει στα ράφια της ΠΑΕ. Όπως έγινε γνωστό παραπάνω από το 90% των πωλήσεων που έχουν γίνει πάνε σε αγοραστές που μένουν εκτός Ελλάδας. Κάτι που σίγουρα δεν μπορούν να το πουν πολλές ΠΑΕ από τη Super League. Ίσως ακόμα ούτε και οι «μεγάλοι» που πρέπει να πάρουν μαθήματα για το know how της Athens Kallithea.

Άλλωστε η προβολή που έχει πάρει η εν λόγω ομάδα, εξαιτίας των εμφανίσεών της, είναι τεράστια και δύσκολα συναντάμε άλλη ομάδα από τα μέρη μας να έχει γίνει πρώτο θέμα σε σελίδες που έχουν παγκόσμια εμβέλεια, όπως το «Soccer Bible», «Versus» και «Goal». 

Το κατόρθωμα των ανθρώπων της Athens Kallithea όσο το σκέφτεται κανείς μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, αφού το να… κλέψεις την προβολή ξένων ΜΜΕ, χωρίς να έχεις τόσες επιτυχίες, χωρίς να αγωνίζεσαι σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, χωρίς να κάνεις κάποια πορεία ή αν δεν έχεις τις οπαδικές βάσεις που έχουν οι «γίγαντες» του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι κάτι σπάνιο. Κάτι ωραίο και σημαντικό.

Όπως οι φανέλες του συλλόγου!