Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ατρομήτου με 5-0 στην εξ αναβολής αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής και πάει στη διακοπή στο μείον τρία από τη κορυφή από τον Ολυμπιακό που τον αντιμετωπίζει σε δύο εβδομάδες.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και «σέρβιρε» άλλο ένα για τον Παλάσιος, ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε… περίπατο το εξ αναβολής παιχνίδι του με τον Ατρόμητο για την 1η αγωνιστική της Super League, φτάνοντας στο εμφατικό 5-0.

Οι Σπόραρ με πέναλτι και Γερεμέγεφ σημείωσαν τα άλλα δύο «πράσινα» γκολ. Σε μία άνετη βραδιά για το «τριφύλλι» που ανέβηκε στη 2η θέση και μείωσε στους 3 βαθμούς την απόστασή του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, δύο εβδομάδες πριν απ’ τη μεταξύ τους μονομαχία.

Με 8 εκτεταμένο ροτέισον και 8 αλλαγές στη σύνθεσή του σε σχέση με το ματς της Πέμπτης (5/10) στη Χάιφα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με γκολ σχεδόν απ’ τα… αποδυτήρια. Όταν στο 3ο λεπτό ο Ρουμπέν Πέρεθ βρήκε εξαιρετικά με 30άρα μπαλιά τον Μλαντένοβιτς απ’ τα αριστερά κι εκείνος «σέρβιρε» προς την περιοχή, όπου ο Τζούριτσιτς με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Η αναμέτρηση 

Στο 11’ από λάθος του Βαγιαννίδη έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Βέργος βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε με τη μία. Με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 33’ -σε ένα διάστημα που ο Ατρόμητος φαινόταν να έχει ισορροπήσει κάπως το ματς- η οξυδέρκεια και η ποιότητα του Τζούριτσιτς έφεραν το δεύτερο «πράσινο» γκολ.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκλεψε την μπάλα λίγο κάτω απ’ τη μεσαία γραμμή και πέρασε τον Τζαβέλλα, σήκωσε το κεφάλι και είδε δεξιά τον Παλάσιος. Ο Αργεντινός με σουτ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στο βάθος τη εστίας του Τσιντώτα για δεύτερη φορά, κάνοντας το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι επιθετικός κι έχασε άλλες δύο ευκαιρίες με τον Βέρμπιτς σε διάστημα δύο λεπτών (36’-37’). Ενώ στο 44’ από βαθιά μπαλιά του Ρουμπέν, ο Παλάσιος έφυγε στην κόντρα. Ανατράπηκε καθαρά απ’ τον Ασεβέδο την ώρα που πάτησε το πόδι του στη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Ο διαιτητής Μανούχος με υπόδειξη του VAR Διαμαντόπουλου πήγε στην κάμερα για on field review. Και από εκεί έδειξε την παράβαση, αποβάλλοντας τον στόπερ του Ατρόμητου.

Ο Σπόραρ στο 45’+1’ ανέβαλε την εκτέλεση κι ευστόχησε, σημειώνοντας το πρώτο εφετινό τέρμα του στη Super League και 5ο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε «γεμάτες» στροφές στο παιχνίδι του. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά φέτος και τον Ζέκα Ροντρίγκες (μπήκε στο 58’ στη θέση του Βιλένα κι ο Σένκεφελντ του έδωσε το περιβραχιόνιο), ο οποίος φόρεσε ξανά τη φανέλα του «τριφυλλιού» για πρώτη φορά μετά από τις 27 Αυγούστου 2017 και το 0-0 με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο.

Στο 60’ ο Φίλιπ Τζούριτσιτς «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο ματς, όταν από λάθος της άμυνας του Ατρόμητου, ο Σπόραρ έκλεψε την μπάλα και την «πάτησε» στον Σέρβο μεσοεπιθετικό.

Ο τελευταίος οποίος είδε την πρώτη προσπάθειά του να κόβεται απ’ τους στόπερ. Στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα του Τσιντώτα για το «πράσινο» 4-0.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να σημειώσει το γκολ της τιμής κι έφτασε κοντά στο 71’ με τον Αντζιέλσκι. Ο οποίος έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια και σούταρε έξω απ’ την περιοχή. Όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 85’ έμεινε με δέκα παίκτες κι ο Παναθηναϊκός. Ο Ζέκα έκανε ένα πάρα πολύ άτσαλο κι επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Κεσχρίντα κι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη απ’ τον Μανούχο.

Την τελική… πινελιά στο ματς έβαλε ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με εξ επαφής πλασέ. Έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Παλάσιος μετά τη σέντρα του Κώτσιρα, δίνοντας ακόμη πιο επιβλητική διάσταση στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες: – 44’ Έντερ Γκονζάλες
Αποβολές: 85’ Ζέκα (απευθείας κόκκινη) – 45’ Ασεβέδο (απευθείας κόκκινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι (58’ Αράο), Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν, Βιλένα (58’ Ζέκα), Παλάσιος, Τζούριτσιτς (79’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς, Σπόραρ (69’ Γερεμέγεφ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα (88’ Κιβρακίδης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλες (57’ Φριντιγιόνσον), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτανά (46’ Ιμερέκοφ), Καμαρά, Βαλένσια (69’ Κουέν), Βέργος (68’ Αντζιέλσκι).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!