Η UEFA ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα όσα έγιναν μετά τον αγώνα της ΑΖ Αλκμααρ με την Λέγκια Βαρσοβίας για τους ομίλους του Conference League.

Η UEFA ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα όσα έγιναν μετά τον αγώνα της ΑΖ Αλκμααρ με την Λέγκια Βαρσοβίας για τους ομίλους του Conference League.

«Σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA, οι Επιθεωρητές Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA διορίστηκαν (6/10) για να διεξαγάγουν έρευνα σχετικά με περιστατικά που φέρεται να συνέβησαν μετά τον αγώνα της φάσης των ομίλων της UEFA Europa Conference League μεταξύ AZ Αλκμααρ και Λέγκια Βαρσοβίας στις 5 Οκτωβρίου 2023 στην Ολλανδία. Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θα γίνουν διαθέσιμες σε εύθετο χρόνο», ανέφερε η UEFA.

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε δύο παίκτες της Λέγκια Βαρσοβίας μετά τον αγώνα της με την ΑΖ Άλκμααρ, ο οποίος έληξε με νίκη 1-0 για την ολλανδική ομάδα, και ότι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση.

«Μετά τον αγώνα, δύο παίκτες της Λέγκια Βαρσοβίας τραυμάτισαν υπαλλήλους της AZ που στη συνέχεια χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη. Αυτοί οι παίκτες τέθηκαν υπό κράτηση για κατηγορίες κατάχρησης», ανέφεραν σε κοινή δήλωση η αστυνομία, οι εισαγγελείς και η πόλη του Άλκμααρ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα πολωνικών μέσων ενημέρωσης, οι παίκτες είναι οι Ράντοβαν Πάνκοφ και Τζοσούε.

Άλλοι παίκτες και στελέχη της Λέγκια έγιναν επίσης βίαιοι όταν κρατήθηκαν μέσα στο γήπεδο, καθώς η αστυνομία προσπάθησε να συνοδέψει Πολωνούς οπαδούς μακριά από το γήπεδο, ανέφεραν οι τοπικές αρχές στην ανακοίνωσή τους.

Χθες κλήθηκε ο Ολλανδός πρέσβης στην Πολωνία στο υπουργείο Εξωτερικών για τη μεταχείριση Πολωνών πολιτών μετά τον αγώνα, όπως έκανε γνωστό ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Πάβελ Γιαμπλόνσκι, ενώ ο ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι στο X, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

«Έχω διατάξει το υπουργείο Εξωτερικών να λάβει επείγουσα διπλωματική δράση για να επαληθεύσει τα γεγονότα της νύχτας. Οι Πολωνοί παίκτες και οπαδοί πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με το νόμο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!