Η απόφαση της FIFA να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 σε έξι χώρες και σε τρεις ηπείρους δεν ψήνει το Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η απόφαση της FIFA να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 σε έξι χώρες και σε τρεις ηπείρους θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα αθλητικής ακεραιότητας, δήλωσε ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, το κυβερνητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου διέθεσε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 στο Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά είπε επίσης ότι η Ουρουγουάη, η Αργεντινή και η Παραγουάη θα φιλοξενήσουν τρεις εναρκτήριους αγώνες για να τιμήσουν την εκατονταετηρίδα του τουρνουά.

Την Πέμπτη, αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Αργεντινής και η τοπική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δήλωσαν ότι η χώρα «θα πάει για περισσότερα» παιχνίδια, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τις μετακινήσεις για ομάδες και φιλάθλους.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Δεν αντιλαμβάνομαι την ακεραιότητα του ανταγωνισμού», είπε ο Σάουθγκεϊτ μιλώντας σε δημοσιογράφους και συνέχισε:

«Θα έπρεπε να μελετήσω πρώτα τη διεξαγωγή, αλλά όπως το καταλαβαίνω τρεις αγώνες θα παιχτούν στη Νότια Αμερική, μετά αυτές οι ομάδες πρέπει να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του κόσμου, να αλλάξουν ξανά ζώνη ώρας και να συνεχίσουν τη διοργάνωση με πλεονέκτημα έδρας σε ένα μέρος του γκρουπ αλλά όχι σε άλλο μέρος».

Η προηγούμενη έκδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φιλοξενήθηκε επίσης σε πολλές διαφορετικές χώρες στην Ευρώπη, αλλά ο Σάουθγκεϊτ είπε ότι τα σχέδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 φαινόταν «αρκετά ασύνδετα» σε σύγκριση με αυτό το τουρνουά.

«Από ό,τι έχω δει, δεν είμαι οπαδός», είπε ο Σάουθγκεϊτ.

«Η Αργεντινή στο Μπουένος Άιρες δεν θα ήταν ότι καλύτερο. Λογικά, θα μπορείς να παίξεις με την Αργεντινή στο Μπουένος Άιρες και στη συνέχεια θα πρέπει να ταξιδέψεις πίσω.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να παίξεις με την Αργεντινή στο Μπουένος Άιρες και να παίξεις μαζί της στην Καζαμπλάνκα. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή στη διοργάνωση».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!