Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Από κοινού απουσίες θα έχουν οι δύο ομάδες στο πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι της χρονιάς.

Μία εβδομάδα μετά την… εφιαλτική βραδιά που έζησε στον τελικό του Super Cup στη Ρόδο και την βαριά ήττα με 75-51 από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 6/10, 21:15, Novasports Prime) στο ΟΑΚΑ τους «ερυθρόλευκους», αποφασισμένος για απαντήσεις ενώπιον του κοινού του, στην πρεμιέρα της εφετινής Euroleague. 

Οι «πράσινοι» καλούνται να «πατήσουν» στη δύναμη της έδρας τους στο δεύτερο εφετινό ντέρμπι «αιωνίων» και φυσικά να μην παρουσιάσουν εικόνα, ανάλογη με αυτή της Ρόδου. Σε αυτή τους την προσπάθεια δεν μπορούν να υπολογίζουν και πάλι τον τραυματία Ντίνο Μήτογλου. Ο τελευταίος είχε απουσιάσει και από το Super Cup, λόγω της θλάσης δευτέρου βαθμού στην αριστερή γάμπα. Ούτε όμως και στον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος δεν κατάφερε να προπονηθεί εχθές, λόγω των ενοχλήσεων που έχει στο γόνατο. 

Στον αντίποδα, ο τεχνικός των περυσινών φιναλίστ της Euroleague, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν θα έχει στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού τον Μουσταφά Φαλ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο. Αμφίβολος είναι ο ανέτοιμος Ίγκνας Μπραζντέικις.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Παρά τις σημαντικές απουσίες των «αιωνίων», ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ (μετράει 17 νίκες στις 18 τελευταίες αναμετρήσεις με τους «πράσινους» σε Euroleague, A1 Ανδρών/Basket League, Κύπελλο Ελλάδας και Super). Ο Παναθηναϊκός αποφασισμένος να αποδείξει ότι η εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας στη Ρόδο ήταν μία κακή παρένθεση και ότι πλέον είναι έτοιμος να βγάλει στην επιφάνεια την πραγματική δυναμική του.

Πρώτος διαιτητής του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ορίστηκε από την Euroleague ο Ρόμπερτ Λοτερμόζερ. Δεύτερος ο Εμίλιο Πέρεζ και τρίτος ο Μίλαν Νέντοβιτς. 

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!