Ο Μίροσλαβ Κλόζε σχολίασε τη νέα τάξη πραγμάτων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και το πως έχει χαθεί η αγνή, παραδοσιακή μορφή του αθλήματος.

Ο Μίροσλαβ Κλόζε σχολίασε την νέα γενιά αθλητών που δε του θυμίζει σε καμία περίπτωση τα χρόνια που αγωνιζόταν ο ίδιος. Ο Γερμανός μέχρι σήμερα είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Γερμανίας με 71 γκολ ενώ κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ (16 γκολ σε 4 Μουντιάλ, 2002 -2014).

Ο ίδιος δήλωσε πως στη νέα τάξη πραγμάτων του ποδοσφαίρου οι νέοι πιο πολύ ενδιαφέρονται για το αν ταιριάζει η κάλτσα με το παπούτσι τους παρά για το ίδιο το άθλημα. Και μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος που σταμάτησε.

Αναλυτικά ο Κλόζε δήλωσε:

«Είπα να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο γιατί δεν το αναγνώριζα πλέον. Σήμερα, οι νέοι παίκτες σκέφτονται άλλα πράγματα. Ως παιδί, σκεφτόμουν μόνο την προπόνηση και το να γίνω κάποιος σε αυτό το άθλημα που πάντα αγαπούσα. Στη Λάτσιο και στην εθνική ομάδα, μετά από κάθε προπόνηση, έβαζα τον εαυτό μου σε μια μπανιέρα γεμάτη πάγο για να αποφύγω τους τραυματισμούς. Αλλά οι νεαροί παίκτες της ομάδας αρνούνταν συστηματικά.

Όταν με έβλεπαν να μαζεύω τις σακούλες με τις μπάλες για να τις βάλω στην άκρη στο τέλος της προπόνησης, μου έλεγαν “Μα ποιος σου λέει να το κάνεις αυτό;”.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Εκείνη τη στιγμή, είπα στον εαυτό μου: “Είσαι 20 χρονών και δεν μπορείς να βοηθήσεις έναν 60χρονο εργάτη;”.

Τους ενδιαφέρει περισσότερο αν τα παπούτσια τους ταιριάζουν με τις κάλτσες τους. Γι’ αυτό είπα να σταματήσω. Το ποδόσφαιρο που ήξερα δεν υπάρχει πια.

Οι σημερινοί νέοι παίκτες σκέφτονται πρώτα τα αυτοκίνητα, τα συμβόλαια με τους χορηγούς τους και τα καινούργια τους παπούτσια. Μόνο μετά από όλα αυτά τα πράγματα έρχεται το ποδόσφαιρο. Για αυτούς, η εικόνα τους είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ενώ για μένα, το μόνο που είχε σημασία ήταν το ποδόσφαιρο στην πιο αγνή του μορφή».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!