Η 2η αγωνιστική των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι πλέον παρελθόν και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει λίγα λόγια για τους ελληνικούς συλλόγους.

Η αλήθεια είναι πως η συγκομιδή μιας νίκης και τριών ισοπαλιών δεν μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως «αποτυχία», όταν μιλάμε για Ευρώπη. Ωστόσο, αν πάρει κανεις τα παιχνίδια ένα ένα ξεχωριστά, σε όλα πλην του Παναθηναϊκού (ακόμη και εκεί βέβαια υπήρχαν στιγμές) η νίκη για τον εκάστοτε ελληνικό σύλλογο ήταν το πιθανότερο σενάριο. Με «ήταν» όμως δε γίνεται δουλειά…. Big 4 στην Ευρώπη

Η ΑΕΚ που ζει και πεθαίνει με το ποδόσφαιρο Αλμέιδα!

Η Ένωση είχε κατά πολλούς την πιο δύσκολη αποστολή. Όχι γιατί ο Άγιαξ είναι σε τρομερή κατάσταση, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει βασικά. Απλά επειδή θα έπρεπε να κρατήσει το πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Αίαντας, ανεξάρτητου φόρμας. Και το έκανε.

Το σύνολο του Αλμέιδα μπήκε στην «Opap Arena» με σκοπό τη νίκη, παίζοντας το καλύτερο που μπορούσε, έχοντας στο μυαλό ότι απέναντι έχει μια κορυφαία ομάδα. Έμεινε πίσω στο σκορ με το πέναλτι του Μπέρχβαιν, όμως έβγαλε αντίδραση, βρήκε το 1-1 με Βίντα.

Και, όπως πολύ σωστά έλεγε και ο σπίκερ της μετάδοσης, στα τελευταία λεπτά είδαμε δυο ομάδες που δεν συμβιβάζονταν με το Χ. Ήθελαν τους τρεις βαθμούς. Η ΑΕΚ ήθελε να ζήσει ή να πεθάνει με το ποδόσφαιρό της, και έτσι θα πορευθεί μέχρι τέλους.

Ο Ολυμπιακός που αδικεί τον εαυτό του!

Αλήθεια, πόσοι από εσάς, φίλοι ή μη της ομάδας του Πειραιά, είπατε «έλα τελειώσε το ματσάκι» μετά το γκολ του Ποντένσε για το 0-2; Νομίζω οι 9,5/10. Μεταξύ σας φυσικά και εγώ. Ποιος άλλωστε μπορούσε να προβλέψει αυτό που ακολούθησε;

Με απόλυτο σεβασμό προς την ομάδα της Τόπολα, ένας σοβαρός Ολυμπιακός και με λυμένα τα αμυντικά ζητήματα (που αναφέραμε και στο προηγούμενο κείμενο), πιο πιθανό είναι να έβρισκε 3ο γκολ, παρά να δεχόταν έστω ένα. Τελικά ο Πασχαλάκης μάζεψε δις τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Ατομικά λάθη (κόκκινη Ντόη) και υπό ομαδικά στέρησαν από τους «ερυθρόλευκους» το τρίποντο που θα έδινε την 3η θέση. Τώρα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να παλέψουν και για αυτήν. Ναι, είναι πολύ νωρίς στον όμιλο, όμως κάπου εδώ να σας θυμίσω πως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τα δυο ματς με τη Γουέστ Χαμ, από τα οποία μπορεί να πάρει μάξιμουμ 1-4 βαθμούς, ενώ η Φράιμπουργκ έχει ένα εύκολο -αν δε την πατήσει- εξάποντο με τη Μπάτσκα. Η δεύτερη θέση (με αυτούς τους ισχυρισμούς) έχει πάει ήδη περίπατο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Άγιος Μπρινιόλι!

Κάτι τέτοιες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν χθες στα social media μετά το 0-0 του Παναθηναϊκού στο Ισραήλ. Ουδείς μπορεί να αρνηθεί πως η Μακάμπι Χάιφα ήταν η καλύτερη ομάδα του αγώνα, αυτή που δημιούργησε φάσεις και έφτασε πιο κοντά στο γκολ και τη νίκη.

Όμως, στο ποδόσφαιρο παίζει και ο αντίπαλος, και όταν είναι σε καλή βραδιά, μπορεί ένας γκολκίπερ να σου στερήσει τη νίκη. Αυτό έκανε ο Μπρινιόλι χθες, δίνοντας, βάσει εικόνας του ματς, έναν υπερπολυτιμο βαθμό στην ομάδα του ενόψει συνέχειας.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είχαν τις στιγμές τους (δοκάρι Ιωαννίδη), όμως στη μεγάλη εικόνα ήταν πίσω από τη μπάλα και σε φάση άμυνας. Λογικό, αν το δούμε από την οπτική του εκτός έδρας αγώνα. Παράλογο, αν σκεφτούμε πως η Μακάμπι είναι η θεωρητικά πιο εύκολη ομάδα του ομίλου, η αντίπαλος που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει 6 πόντους στα 2 ματς. Έχει ήδη χάσει 2 στο ένα…

Ο ΠΑΟΚ μπορεί μεγάλα πράγματα!

Κλείνουμε το κείμενο με τη μοναδική μας νίκη, αυτή του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου κακά τα ψέματα πήγαινε στο ματς με την Άιντραχτ με στόχο τη νίκη. Η γερμανική ομάδα δεν είναι σε «καλό φεγγάρι», κάτι που αποτυπώθηκε και στο χορτάρι της Τούμπας.

Υπήρχαν στιγμές που ο «Δικέφαλος του Βορρά» απειλούσε με χαρακτηριστική άνεση, δείγμα τόσο της κακής ανασταλτικής λειτουργίας των Γερμανών, καθώς φυσικά και της ποιότητας της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ.

Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αυτό που θέλει: το αβαντάζ για την κατάληψη της πρώτης θέσης, η οποία ενδεχομένως να ισοδυναμεί με μια καλή κλήρωση στην επόμενη φάση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια. Μια συνέχεια, στην οποία ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.

Big 4 στην Ευρώπη