Ο Βινίσιους, κατέθεσε στο δικαστήριο στο πλαίσιο της έρευνας για τα ρατσιστικά σχόλα εναντίον του στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος που διεξήχθη στην ίδια πόλη, στις 21 Μαΐου.

Ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους τζούνιορ, έγινε δεκτός από δικαστή την Πέμπτη στη Βαλένθια, στο πλαίσιο της έρευνας για τα ρατσιστικά σχόλα εναντίον του στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος που διεξήχθη στην ίδια πόλη, στις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Βινίσιους εξήγησε στον δικαστή ότι ένιωσε «προσβεβλημένος» από τα λόγια που άκουσε εκείνη την ημέρα στο γήπεδο. Επανέλαβε ότι οι προσβολές αφορούσαν το χρώμα του δέρματός του, πρόσθεσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο επιθετικός της «Βασίλισσας, που στοχοποιούνταν τακτικά στα γήπεδα ποδοσφαίρου, ισχυρίστηκε ότι προσβλήθηκε από το κοινό στις 21 Μαΐου, στο στάδιο «Μεστάγια».

Γύρω στο 70ο λεπτό του αγώνα ο Βινίσιους έδειξε έναν οπαδό και στη συνέχεια οι παίκτες πήγαν να αναφέρουν τα γεγονότα στον διαιτητή. Ο Βινίσιους είπε ότι τον αποκαλούσαν «πίθηκο» οι αντίπαλοι οπαδοί, ενώ η συνάντηση διακόπηκε για αρκετά λεπτά.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι είπε ότι άκουσε την κραυγή «μαϊμού», που οδήγησε τον διαιτητή να «ανοίξει το πρωτόκολλο ρατσισμού», σύμφωνα με τον Ιταλό.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε η δεύτερη ούτε η τρίτη. Ο ρατσισμός είναι φυσιολογικός στη La Liga», αντέδρασε ο 23χρονος Βραζιλιάνος παίκτης μετά τον αγώνα, στο Instagram.
«Το πρωτάθλημα που ανήκε κάποτε στους Ροναλντίνιο, Ρονάλντο, Κριστιάνο και Μέσι σήμερα ανήκει στους ρατσιστές», συνέχισε, λέγοντας ότι ήταν «δυνατός» και ήθελε να πολεμήσει «τους ρατσιστές μέχρι το τέλος».

Την επόμενη μέρα, δικαστήριο της Βαλένθια ξεκίνησε έρευνα για «έγκλημα μίσους», μετά από καταγγελίες που κατέθεσε η εισαγγελία της La Liga.

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν, ύποπτοι ως δράστες των ύβρεων. Ο τελευταίος παραδέχτηκε τα γεγονότα αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόθεση μίσους ή ρατσισμού εναντίον του παίκτη.

Ο ένας απ΄ αυτούς αναγνωρίστηκε αμέσως από τον παίκτη στο γήπεδο, ενώ οι άλλοι δύο χάρη σε εικόνες βιντεοεπιτήρησης.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!