Η Βαλένθια απάντησε στον Βινίσιους καθώς δημοσίευσε δελτίο Τύπου για να ζητήσει από τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό να ανασκευάσει κάποια σημεία στις δηλώσεις του.

Το πρωί της Πέμπτης (5/10) ο Βινίσιους Τζούνιορ κατέθεσε στο δικαστήριο για την υπόθεση των ρατσιστικών προσβολών που δέχτηκε τον περασμένο Μάιο, στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδο «Μεστάγια» (1-0).

Ο Βραζιλιάνος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ένιωσε προσβεβλημένος και ταπεινωμένος από τη συμπεριφορά προς το πρόσωπό του. Ωστόσο, ορισμένες από τις δηλώσεις του δεν βρήκαν καθόλου σύμφωνη τη διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας. Η οποία δημοσίευσε αμέσως ύστερα δελτίο Τύπου για να ζητήσει από τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό να ανασκευάσει κάποια σημεία στις δηλώσεις του.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την υποτιθέμενη δήλωση του ποδοσφαιριστή Βινίσιους Τζούνιορ στο δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία ολόκληρο το γήπεδο “Μεστάγια” εκτόξευσε ρατσιστικές προσβολές εναντίον του κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη σεζόν, ο σύλλογος επιθυμεί να εκφράζει την έκπληξη, την απόρριψη και την αγανάκτησή του», αναφέρει η τοποθέτηση των «Νυχτερίδων».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Όπως παραδέχτηκε δημοσίως ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι, αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γενικευτεί σε ολόκληρο το γήπεδο “Μεστάγια”. Ο σύλλογος έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του θέματος. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία. Αλλά δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με σοφισμούς ή αβάσιμα ψέματα».

Και ο σύλλογος καταλήγει: «Αυτό το ζήτημα απαιτεί τη συμμετοχή όλων και η Βαλένθια κατανοεί ότι πρέπει να είμαστε σχολαστικά ακριβείς και υπεύθυνοι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Οι υποστηρικτές της Βαλένθια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ρατσιστές και ο σύλλογος απαιτεί από τον Βινίσιους Τζούνιορ να διορθώσει δημόσια τη δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!