Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε το απόγευμα της Τέταρτης από τη ζωή και σήμερα πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε το απόγευμα της Τέταρτης από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στο μπασκετικό κόσμο.

Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα. Οι συγγενείς που διαμένουν στην Αθήνα, οι φίλοι, άνθρωποι του μπάσκετ και εν γένει του αθλητισμού, αλλά και πολιτικοί, θέλησαν ν’ αποχαιρετήσουν τον «Ξανθό», η κηδεία του οποίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (6/10, 17:00) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Συντετριμμένη η σύζυγός του, Γιούλα, εισήλθε στον ναό.

Συγκλονιστικός ήταν ο επικήδειος της πολυαγαπημένης κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη, Θεοδώρα Ελένη. Ο Γιάννης Ιωαννίδης και η Γιούλα Γκιουζελοπούλου είχαν προσπαθήσει για αρκετά χρόνια να κάνουν παιδί και όταν τελικά ήρθε στη ζωή η κόρη τους, της έδωσαν το όνομα Θεοδώρα – Ελένη, καθώς τη χαρακτήρισαν «δώρο Θεού».

Η Θεοδώρα Ελένη Ιωαννίδη είπε:

«Κοουτσάρα μου, θα σου πω κάτι: το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία,» είπε και τον αποχαιρέτησε με το αγαπημένο τραγούδι της αγαπημένης του Μαρινέλας: «Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου, Μαρινέλλας λέει: “Καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους… ».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αναλυτικά, η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη είπε στο «αντίο» προς τον πατέρα της:

Στέκομαι εδώ σήμερα και σε κοιτώ την ώρα που μπαρκάρεις για το τελευταίο σου ταξίδι. Και δεν είμαι μόνη μου, εδώ είναι όλοι για να σου πούμε το τελευταίο αντίο, να σου φωνάξουμε σιωπηλά πόσο σε αγαπάμε και τι σήμαινες, τι θα σημαίνεις πάντοτε για την οικογένεια σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα. Έφυγες νωρίς και άδοξα μπαμπά. Έφυγες αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως το έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουν κανέναν και τίποτε, ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου…

Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπα μας, σήμερα που σού λέμε το αντίο, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος, η παρηγοριά: θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε κιόλας επειδή ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδινες… Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτε άλλο. Κοουτσάρα μου, θα σου πω κάτι: το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία. Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου, Μαρινέλλας λέει: “Καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους… ». Ιωαννίδης

Στην κεντρική εκκλησία τους Βούλας, τον Άγιο Ιωάννη το «παρών» έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δήμος Ντικούδης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Ηλίας Ζούρος ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ξεχωριστό στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρός της Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!