Europa League: Η ώρα της δεύτερης «στροφής» για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ - Αναλυτικά οι αγώνες της σημερινής ημέρας.

Mια οικογενειακή υπόθεση στο «Άνφιλντ», το ταξίδι της Γουέστ Χαμ στη Γερμανία, η … επιστροφή των τεσσάρων «νεοφώτιστων» στο σπίτι, η φιλοξενία του Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια από τη θριαμβεύτρια του Μπράιτον ΑΕΚ και οι επισκέψεις του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε Ισραήλ και Σερβία, περιλαμβάνονται στο δεύτερο βήμα των 32 ομάδων στους οκτώ ομίλους του Europa League.

H AEK κάνοντας την έκπληξη της πρεμιέρας, όταν νίκησε την Μπράιτον, μόλις πέντε ημέρες μετά τον θρίαμβο (3-1) της ομάδας του Ντε Τζέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιστρέφει…σπίτι (19:45) για να υποδεχθεί τον Άγιαξ (2ος όμιλος), ισόπαλο 3-3 με τη Μαρσέιγ την 1η αγωνιστική. Ο πληγωμένος από το κακό του ξεκίνημα «Αίαντας» έχει να πανηγυρίσει από τις 24 Αυγούστου ( 1-4 τη Λουντογκόρετς), μένοντας χωρίς νίκη τα πέντε ματς που ακολούθησαν (2ισοπαλίες-3 ήττες). Η επιστροφή του Φαν Γκάαλ σε ρόλο συμβούλου, μετά από αποχωρήσεις στελεχών, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει συνθήκες για μία νέα εκκίνηση.

Την ίδια ώρα (19:45) ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται με την Μπάτσκα Τόπολα στην «TSC Arena» (1ος όμιλος) προσπαθώντας να…καλύψει την ήττα (2-3) από τη Φράιμπουργκ, απέναντι στους Σέρβους που επίσης έχασαν τη δική τους πρεμιέρα (3-1 από τη Γουέστ Χαμ), ενώ ο Παναθηναϊκός, θριαμβευτής (2-0) της Βιγιαρεάλ, ταξίδεψε στο Ισραήλ για να αναμετρηθεί (22:00) με τη Μακάμπι Χάιφα (6ος όμιλος), η οποία έχασε (3-0) από τη Ρεν.

Οικογενειακή υπόθεση στο «Άνφιλντ»

Σίγουρα θα είναι μια ξεχωριστή περίσταση για την οικογένεια Μακ Άλιστερ αυτή η 2η αγωνιστική, με τα αδέλφια Αλέξις της Λίβερπουλ και Κέβιν από την Ούνιον Σεντ Ζιλουάζ να αναμετρώνται στο «Άνφιλντ». Πλάνα κατέγραψαν τον Κέβιν να πανηγυρίζει έξαλλα όταν έγινε η κλήρωση και είχε ένα πολύ απλό μήνυμα για την κάμερα: «Τα λέμε σύντομα, αδερφέ».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μακριά από την αδελφική αντιπαλότητα, θα είναι ένας σημαντικός αγώνας και για τις δύο ομάδες σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό 5ο όμιλο, με τη Λίβερπουλ να χρειάζεται ανατροπή και να κερδίζει (3-1) τη Λίντσερ εκτός έδρας στο πρώτο της παιχνίδι και την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ να φέρνει ισοπαλία (1-1) στην έδρα της με την Τουλούζ. Και οι δύο σύλλογοι έχουν παθιασμένους οπαδούς που ακολουθούν την ομάδα τους, και αναμένεται να υπάρχει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Η Γουέστ Χαμ επιστρέφει στη Γερμανία

Μια οδυνηρή εμπειρία έζησε η Γουέστ Χαμ στο τελευταίο τους ταξίδι στη Γερμανία, όταν ηττήθηκαν από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στα ημιτελικά της διοργάνωσης τη σεζόν 2021/22. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες που κατέκτησε το UEFA Europa Conference League είναι αήττητη στην Ευρώπη από τότε και θα αισθάνεται ότι είναι μια πιο έμπειρη ομάδα καθώς ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Φράιμπουργκ.

«Το να είσαι σε έναν ημιτελικό και έναν τελικό σε δύο διαδοχικά χρόνια είναι μεγάλο πράγμα στην Ευρώπη», είπε ο Μόγιες. «Θα προσπαθήσω να το ξανακάνω αν μπορώ. Ελπίζω να το ξανακάνουμε, πραγματικά το ελπίζω, λόγω των μαγικών στιγμών. Το να είσαι αρκετά τυχερός για να κατακτήσεις ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο δεν συμβαίνει κάθε μέρα», πρόσθεσε.

Επιστροφή το σπίτι

Αφού έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις στη φάση των ομίλων την 1η αγωνιστική, οι Μπάτσκα Τόπολα, Άρης Λεμεσού, Ρακόβ Τσεστόχοβα και Χάκεν θα έχουν τώρα την ευκαιρία να παίξουν μπροστά στους οπαδούς τους για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Και οι τέσσερις ομάδες έχασαν τους πρώτους αγώνες τους, οπότε θα ελπίζουν ότι η είσοδος στο γήπεδο σε οικείο περιβάλλον θα τους εμπνεύσει για να πάρουν τη νίκη.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Όπως δήλωσε ο προπονητής της Ρακόβ, Ντάουιντ Σβάργκα, μετά την ήττα της ομάδας του με 2-0 από την Αταλάντα «για να κάνεις ένα βήμα μπροστά, πρέπει να ξέρεις πώς φαινόμασταν σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Η Αταλάντα ήταν καλύτερη σήμερα, κέρδισε δίκαια και αυτό είναι ένα πολύτιμο μάθημα για εμάς, το οποίο ελπίζω να χρησιμοποιήσουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Το πρόγραμμα της 2η αγωνιστικής των ομίλων και οι βαθμολογίες των ομίλων του Europa League 2023/24

1ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Φράιμπουργκ – Γουέστ Χαμ

19:45 Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός

  1. Γουέστ Χαμ 3
  2. Φράιμπουργκ 3
  3. Ολυμπιακός 0
  4. Μπάτσκα Τόπολα 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Μαρσέιγ – Μπράιτον

19:45 ΑΕΚ – Άγιαξ

  1. ΑΕΚ 3
  2. Μαρσέιγ 1
  3. Άγιαξ 1
  4. Μπράιτον 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Μπέτις – Σπάρτα Πράγας

19:45 Άρης Λεμεσού – Ρέιντζερς

  1. Σπάρτα Πράγας 3
  2. Ρέιντζερς 3
  3. Άρης Λεμεσού 0
  4. Μπέτις 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Σπόρτινγκ Λισαβώνας – Αταλάντα

19:45 Ρακόβ Τσεστόχοβα – Στουρμ Γκρατς

  1. Αταλάντα 3
  2. Σπόρτινγκ Λισαβώνας 3
  3. Στουρμ Γκρατς 0
  4. Ρακόβ Τσεστόχοβα 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Λίβερπουλ – Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ

22:00 Τουλούζ – Λίντσερ

  1. Λίβερπουλ 3
  2. Τουλούζ 1
  3. Σεντ Ζιλουάζ 1
  4. Λίντσερ 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Βιγιαρεάλ – Ρεν

22:00 Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός

  1. Ρεν 3
  2. Παναθηναϊκός 3
  3. Βιγιαρεάλ 0
  4. Μακάμπι Χάιφα 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Ρόμα – Σερβέτ

22:00 Σλάβια Πράγας – Σερίφ Τιράσπολ

  1. Σλάβια Πράγας 3
  2. Ρόμα 3
  3. Σερίφ Τιρασπόλ 0
  4. Σερβέτ 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Μόλντε – Λεβερκούζεν

22:00 Χάκεν – ΚαραμπάγκΗ βαθμολογία (σε 1 αγ.)

  1. Λεβερκούζεν 3
  2. Καραμπάγκ 3
  3. Μόλντε 0
  4. Χάκεν 0
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!