Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ ζήτησε να επαναληφθεί ο αγώνας μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ μετά το φιάσκο με το ακυρωθέν γκολ του Ντίας.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ ζήτησε να επαναληφθεί ο αγώνας μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ (2-1), στον οποίο ακυρώθηκε ένα κανονικό γκολ του Κολομβιανού Λουίς Ντίας.

Οι διαιτητές του VAR απέτυχαν να κατακυρώσουν το γκολ στον Κολομβιανό αφού ακυρώθηκε για ανύπαρκτο οφσάιντ, κάτι που αναγνωρίστηκε ως «ανθρώπινο λάθος», αφού ο διαιτητής που ήταν υπεύθυνος για το VAR είπε «full check» (ολοκλήρωση ελέγχου) χωρίς να αντιληφθεί ότι το γκολ είχε ακυρωθεί στον αγωνιστικό χώρο.

«Δεν το έκαναν επίτηδες και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Ήταν ένα λάθος, ένα προφανές λάθος, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν λύσεις. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει επανάληψη, αλλά μάλλον δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Κλοπ σήμερα (4/10) σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού (5/10) αγώνα με τη Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Σε μια κατάσταση όπως αυτή, ένα πραγματικό, τεράστιο λάθος με πολλούς ανθρώπους να εμπλέκονται, πρέπει να το διορθώσεις εκείνη τη στιγμή. Αλλά προφανώς οι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι δεν είναι αυτό που μπορούν να κάνουν. Ωραία, τότε ας αλλάξουμε τους κανόνες για την επανάληψη του αγώνα».

Η Premier League και η PGMOL, το όργανο των διαιτητών του πρωταθλήματος, έδωσαν την Τρίτη στη δημοσιότητα ήχο όσων συνέβησαν στην αίθουσα VAR κατά τη διάρκεια του ακυρωθέντος γκολ του Ντίας:
«Ο ήχος δεν αλλάζει τίποτα, γιατί δεν με ενδιέφερε πολύ το γιατί συνέβη. Είδα το αποτέλεσμα, είδα το γκολ και είδα ότι ακυρώθηκε», πρόσθεσε ο Κλοπ, ο οποίος δεν θέλησε να μείνει στο λάθος των διαιτητών.

«Δεν είμαι θυμωμένος μαζί τους, καθόλου. Δεν πρέπει να τους κυνηγάμε. Έκαναν ένα λάθος και είμαι σίγουρος ότι ένιωσαν απαίσια γι’ αυτό», είπε ενώ ανέφερε για τη λειτουργία του VAR:
«Στο τέλος, θα το διορθώσουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά εγώ πιστεύω σε αυτό.
Έγιναν λάθη, δεν θα έπρεπε, αλλά έτσι είναι. Είναι μια χαρά. Το βασικό είναι να μάθουμε από αυτό, να βρούμε μια λύση πώς να το αντιμετωπίσουμε. Η λύση για μένα δεν είναι μόνο η βελτίωση της διαδικασίας. Τα πράγματα χρειάζονται όσο χρόνο χρειάζονται. Τα προβλήματα είναι προφανή. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις».

Και συνέχισε μιλώντας για την αυριανή συνάντηση με την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ:

«Είχαμε καλή ψυχολογία πριν από το παιχνίδι του Σαββάτου με την Τότεναμ, δεν χρειαζόμουν καμία απόδειξη, αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο, πρέπει να αποδεικνύεσαι συνέχεια. Ήταν πραγματικά ξεχωριστό, κορυφαία νοοτροπία και αυτό χρειαζόμαστε αύριο το βράδυ κόντρα στην Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που πετάει στο πρωτάθλημα, είναι στην κορυφή του πίνακα και τα πάει πολύ καλά. Είναι πολύ ιδιαίτερο αυτό που κάνουν εκεί και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!