Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, με αφορμή την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Eurocup.

Με μοναδικό ερωτηματικό τη συμμετοχή στην αποστολή του Νίκου Περσίδη ετοιμάζεται να υποδεχτεί αύριο, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Eurocup -και συνάμα πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν- την Γκραν Κανάρια, ο Αρης (20:00, Novasports). Ο 28χρονος σμολ φόργουορντ ταλαιπωρείται από ελαφρύ διάστρεμμα και δεν είναι βέβαιη η δυνατότητα παρουσίας του στα πλάνα του Γιάννη Καστρίτη για το ματς. Γιάννης Καστρίτης

Για τη μάχη με την ισπανική ομάδα, κάτοχο του τροπαίου της διοργάνωσης την περασμένη περίοδο, εκφράστηκε σήμερα, σε εκπροσώπους του Τύπου, στο Αλεξάνδρειο, ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων».

«Καλούμαστε αύριο να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, η οποία σταθερά τα τελευταία χρόνια έχει υψηλού επιπέδου παρουσίες σε όποιες διοργανώσεις συμμετείχε. Το ξεκίνημα που έχει στην Ισπανία (1 νίκη, 2 ήττες), δε λέει για μας πολλά, με την έννοια ότι αντιμετώπισε, εκτός έδρας, ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως είναι η Τζιρόνα και η Μπανταλόνα. Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι. Με μεγάλη δίψα, ένταση και ενέργεια να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό, έτσι όπως ακριβώς θέλουμε να κάνουμε πάντα, ανεξαρτήτου αντιπάλου», ανέφερε, αρχικά, ο Γιάννης Καστρίτης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Πρόσθεσε τονίζοντας:

«Η ποιότητα και αξία της Γκραν Κανάρια είναι δεδομένη. Εμείς, με βάσει και τα προβλήματα που είχαμε το τελευταίο διάστημα, αυτό που θέλουμε και πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε καλά. Προφανώς, δεν είμαστε στο βαθμό ετοιμότητας που θα θέλαμε, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο έλεγχος του ρυθμού αύριο, αντιμετωπίζουμε μια ισπανική ομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θέλουμε να οδηγήσουμε το παιχνίδι σε όσο το δυνατόν physical μορφή και να δείξουμε πόσο πολύ ‘διψάμε’ για την πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς».

Για τους στόχους του Αρη στο Eurocup εξήγησε:

«Συμμετέχουμε σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Ανταγωνιζόμαστε ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία και κατά πολύ μεγαλύτερους προϋπολογισμούς από εμάς. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δε φοβόμαστε κανέναν, θα μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Το πρώτο ζητούμενο είναι να βγαίνουμε από το παρκέ έχοντας δώσει το 100% και ο κόσμος μας να είναι υπερήφανος για την προσπάθειά μας».

Σε σχόλιο που του ζητήθηκε για την ανάληψη της τεχνικής καθοδήγησης της εθνικής Ανδρών από τον Βασίλη Σπανούλη, απάντησε:

«Ταυτιζόμαστε όλοι με οποιαδήποτε ενέργεια έχει να κάνει με την εθνική ομάδα. Είμαστε διπλά σε κάθε προσπάθεια, η εθνική είναι όλων μας. Μας έχει δώσει μεγάλες χαρές. Στέλνουμε τη θετική ενέργεια μας στον κόουτς, Βασίλη Σπανούλη και τις ευχές μας για επιτυχία. Οι διεθνείς, όταν θα έρθει η ώρα να βρίσκονται με την εθνική, να έχουν υγεία. Θα δηλώσω με σιγουριά πως όλα θα είναι σούπερ».

Για το ανοικτό μεταγραφικό μέτωπο του Αρη (σ.σ. οι Θεσσαλονικείς αναζητούν σέντερ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στον ώμο ο Μάνι Μπέιτς), επισήμανε:

«Κοιτάζουμε συνεχώς την αγορά, δεν είναι εύκολο να βρεις ψηλό. Κάνουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ενίσχυση της ομάδας. Δε θα φέρουμε παίκτη, απλά για να πούμε ότι αποκτήσαμε κάποιον».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!