Ο Τσάβι έδωσε τη δική του γνώμη γύρω από τη διαιτησία και το σκάνδαλο διαιτησίας και την «υπόθεση Νεγκρέιρα».

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντες δήλωσε σήμερα (28/9) ότι «ποτέ δεν είχε την αίσθηση» ότι ο σύλλογός του είχε ευνοηθεί από τη διαιτησία, με αφορμή την κατηγορία της Μπαρτσελόνα για φερόμενο έγκλημα δωροδοκίας.

«Ξέρετε την άποψή μου, ποτέ δεν είχα την αίσθηση ότι οι διαιτητές μας ευνόησαν. Ποτέ», είπε ο Τσάβι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από τον αγώνα της 8ης αγωνιστικής της La Liga με τη Σεβίλλη.

Ο προπονητής των Καταλανών παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στις προηγούμενες δηλώσεις του σχετικά με το σκάνδαλο διαιτησίας που ονομάζεται «υπόθεση Νεγκρέιρα».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η Μπαρτσελόνα φέρεται να έδωσε 7,5 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2001 και 2018 σε εταιρείες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας το διάστημα 1993-2018.

Σήμερα η ισπανική εισαγγελία ανακοίνωσε πως ξεκινά επίσημη έρευνα μετά την άσκηση δίωξης για την ενδεχόμενη εμπλοκή της ομάδας της Βαρκελόνης σε δωροδοκία διαιτητών.

Η Μπαρτσελόνα, οι πρώην πρόεδροί της Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ καθώς και ο κ. Νεγκρέιρα και ο γιος του έχουν κατηγορηθεί συγκεκριμένα για «διαφθορά» σε αυτή την υπόθεση από τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την Μπαρτσελόνα οι πληρωμές έγιναν για συμβουλές σε θέματα διαιτησίας. Η εισαγγελία μελετά το ενδεχόμενο αυτά τα ποσά θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για να διαφθείρουν τους διαιτητές αγώνων.
«Η Μπάρτσα δεν αγόρασε ποτέ διαιτητές και ποτέ δεν σκόπευε να αγοράσει κανέναν, ας είναι ξεκάθαρο», διαβεβαίωσε τον Μάρτιο ο σημερινός πρόεδρος του συλλόγου Ζοάν Λαπόρτα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!