Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από την Τρίπολη μετά από 6,5 χρόνια συντρίβοντας τον Αστέρα με 4-1. Αποστολή στην Τρίπολη: Καναβός Παναγιώτης

Ήταν 1η Μαρτίου του 2017 όταν ο Παναθηναϊκός έφυγε με διπλό από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Τότε ο Νίκος Μαρινάκης στις καθυστερήσεις είχε γράψει το τελικό 0-1 στο Κύπελλο Ελλάδας. Ενώ στις 18 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς, λίγες μέρες πριν δηλαδή, ο ΠΑΟ είχε συντρίψει τον Αστέρα Τρίπολης με 5-0 για το πρωτάθλημα. Φέτος το «τριφύλλι» έσπασε την γκίνια από τον ομολογουμένως… κακό του δαίμονα. Και το έκανε με εμφατικό τρόπο, διαλύοντας τους γηπεδούχους με 4-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Superleague. Έτσι, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέστρεψε στις νίκες ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση και τους 12 βαθμούς με ματς λιγότερο από ΠΑΟΚ (13β.) και Ολυμπιακό (16β.).

Μόλις πέντε λεπτά χρειάστηκαν για να ανοίξει το σκορ ο ο Παναθηναϊκός. Το φάουλ του Τζούρισιτς λίγο έξω από την περιοχή του Νίκου Παπαδόπουλου είχε τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Αράο ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «πράσινων». Ωστόσο, η χαρά τους κράτησε για λίγο, μιας και στο έβδομο λεπτό ο Αστέρας ισοφάρισε με κεφαλιά του Καλτσά ύστερα από ωραία σέντρα του Άλβαρες.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση συνέβη με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Το λάθος της άμυνας του ΠΑΟ έδωσε χώρο στον Μπαρτόλο ο οποίος σούταρε στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Βέρμπιτς. Ο Παλάσιος έκανε όμορφη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σλοβένο να πετάγεται και να δίνει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Η φάση ξεκίνησε από την καταπληκτική κίνηση του Τζούρισιτς στον χώρο του κέντρου.

Έχασε πέναλτι ο Σπόραρ

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «καθαρίσει» το διπλό στην Τρίπολη. Ο Αντράζ Σπόραρ νικήθηκε όμως από τον Παπαδόπουλο και στην εξέλιξη της φάσης ο επιθετικός του ΠΑΟ δεν κατάφερε να σκοράρει. Το γυριστό του κόντραρε στα σώματα και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι!

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο β’ μέρος για τον Παναθηναϊκό ήταν το γύρισμα του Σπόραρ, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει σταθερά. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ματς, ο Παπαδόπουλος έδειξε ξανά καλά αντανακλαστικά. Η εξαιρετική κάθετη του Τζούρισιτς βρήκε τον Παλάσιος, ο οποίος με τη μία δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά στην Αρκαδία, με τον Αστέρα να πιέζει για την ισοφάριση και τον Παναθηναϊκό να κρατά το προβάδισμα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέβη σε ορισμένες αλλαγές τακτικής, αλλά μια ήταν αναγκαστική. Ο Σπόραρ μετά την προβολή στα καρέ των Αρκάδων φάνηκε να υπέστη μυϊκό τραυματισμό και τη θέση του πήρε ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο Έλληνας διεθνής φορ γνώρισε την αποθέωση από τους 1.500 φίλους του Παναθηναϊκού.

Ο αγαπημένος των «πράσινων»… χτύπησε δυο φορές!

Η σεμνή τελετή τελείωσε στο 80ό λεπτό με το εκπληκτικό χτύπημα πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη που άφησε άγαλμα τον Ν. Παπαδόπουλο. Ο ίδιος παίκτης στο 87′ εξέθεσε τον τερματοφύλακα του Αστέρα ο οποίος είχε βγει πολύ εκτός εστίας. Με το 4-1 να έρχεται μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που βρέθηκε σήμερα στην Τρίπολη.

Οι ενδεκάδες:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (60′ Σουρλής), Μουνάφο, Ρεγκίς, Μπαρτόλο, Καλτσάς (83′ Σίτο), Μιριτέλο (61′ Μάντζης)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Πάλμερ (46′ Σένκεφελντ), Γεβντάι (84′ Πέρες), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Τζούρισιτς, Βέρμπιτς (65′ Μαντσίνι), Παλάσιος (74′ Βιλένα), Σπόραρ (73′ Ιωαννίδης)