Δείτε τα όσα είπαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Περιστερίου Bwin και του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου του Super Cup.

Εστιάζοντας άπαντες ότι στοχεύουν ψηλά με τις ομάδες τους, για τη νέα σεζόν, εκφράστηκαν απόψε στη συνέντευξη Τύπου για το Super Cup 2023, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο (29-30/9), οι προπονητές και οι αρχηγοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Περιστερίου και του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συμμετέχουν στο τουρνουά. Ανέφεραν, μεταξύ άλλων:

Κώστας Παπανικολάου (αρχηγός Ολυμπιακού): «Να έχουμε υγεία και να ασχοληθούμε μόνο με μπάσκετ φέτος. Είχαμε πέρυσι μια άκρως πετυχημένη η χρονιά και όταν μια συνταγή πετυχαίνει, δεν την αλλάζεις. Η ομάδα πάντα βρίσκει τον τρόπο να ξεπερνάει προβλήματα και να κρατάει τον Ολυμπιακό ψηλά. Εχουμε για φέτος μια καλή ομάδα, με χημεία. Ανυπομονούμε για τη νέα χρονιά. Οσα ζήσαμε μια ζωή με τον Κώστα (σ.σ. Σλούκα), δεν αλλάζουν επειδή παίζουμε, πλέον, σε διαφορετική ομάδα. Είμαστε επαγγελματίες αθλητές, βέβαια, ο αθλητισμός, όμως, παράλληλα, είναι στη σφαίρα της διασκέδασης. Στο γήπεδο ο καθένας κοιτάει το καλύτερο για την ομάδα του και σταματάμε εκεί. Εξω από το γήπεδο υπάρχει πάντα η μεταξύ μας σχέση».

Κώστας Σλούκας (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Η νέα σεζόν είναι μεγάλη πρόκληση για όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Είμαι αρκετά έμπειρος, θέλουμε να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς με το Super Cup και να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Μόνο για 40’ λεπτά, μέσα στο γήπεδο, είμαστε αντίπαλοι με τον Κώστα (σ.σ. Παπανικολάου)».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Λεωνίδας Κασελάκης (αρχηγός Περιστερίου): «Για μας είναι σημαντικό να δέσουμε ως σύνολο, είμαστε μια νέα ομάδα. Ξέρουμε ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας».

Βαγγέλης Μαργαρίτης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Κάναμε πέρυσι μια καλή χρονιά. Εχουμε φέτος μια νέα ομάδα , δουλεύουμε σκληρά. Κοιτάμε το παιχνίδι αύριο με τον Παναθηναϊκό, θέλουμε αύριο να βγάλουμε στο γήπεδο τη δουλειά που κάναμε στην προετοιμασία, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ελπίζω να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε φέτος τους στόχους μας».

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Θα βρούμε σιγά σιγά τη ‘χημεία’ μας. Εχουμε σύνολο για το οποίο είμαι ευχαριστημένος. Χάσαμε βασικούς μας παίκτες από πέρυσι, τον Σάσα (Βεζένκοφ), τον Κώστα (Σλούκα), αλλά οι καινούργιοι παίκτες μας έχουν χαρακτήρα, μαζί με τους παλιούς θέλουμε να πιστεύουμε πως θα έχουν κίνητρο και δίψα, θα παίξουμε για τη φανέλα και να πάμε όσο γίνεται πιο μακριά στις υποχρεώσεις μας. Ξέρουμε από πρωταθλητισμό, η πίεση είναι συνώνυμο του πρωταθλητισμού.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό, για την Ευρωλίγκα, είναι πιο σημαντικό, αλλά δεν ξέρουμε αν πριν από αυτό θα παίξουμε και στον τελικό για το Super Cup. Για να παίξουμε στον τελικό του Σαββάτου, θα πρέπει να κερδίσουμε στους ημιτελικούς. Αν παίξουμε στον τελικό, δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι η μία ομάδα από την άλλη. Το ενδιαφέρον για το ελληνικό μπάσκετ αναμορφώνεται. Ο,τι κάνουμε το κάνουμε για την ομάδα μας, αλλά συμβάλει και ο Ολυμπιακός σε αυτήν την αναμόρφωση».

Εργκίν Αταμάν (προπονητής Παναθηναϊκού): «Αποκτήσαμε παίκτες με χαρακτήρα, είναι ώρα να παίξουμε καλά παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να είσαι απόλυτα έτοιμος στο τέλος της pre season. Εχω σεβασμό για όλους τους αντιπάλους μας στο Super Cup. Εχουμε υψηλούς στόχους για φέτος, ελπίζω να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη 100% αυτήν τη στιγμή. Θέλουμε να κερδίσουμε το Super Cup, αλλά δεν είναι αυτό ο βασικός μας στόχος για τη χρονιά. Δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε στον τελικό της διοργάνωσης. Σεβόμαστε εμείς τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ο Περιστέρι. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είχαμε τραυματισμούς, αύριο θα δούμε ποιοι θα παίξουν στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Βασίλης Σπανούλης (προπονητής Περιστερίου): «Στόχος μας είναι να έχουμε μια σοβαρή και ‘δεμένη’ ομάδα που θα κερδίζει τον σεβασμό των αντιπάλων της. Θέλουμε να ‘τρυπάμε’ και στη νέα σεζόν το δικό μας ταβάνι. Η διαχείριση είναι το ‘α’ και το ‘ω’ στη ζωή και τον αθλητισμό. Με αυτά που αυτά που γίνονται γύρω μας, με τις φωτιές, τις πλημμύρες, η λέξη πίεση στον αθλητισμό δεν πρέπει να υπάρχει. Εμείς απλά αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προετοιμάζουμε την ομάδα μας για να παίζει κάθε φορά ένα παιχνίδι».

Φώτης Τακιανός (προπονητής ΠΑΟΚ): «Βρισκόμαστε εδώ, μετά την περυσινή χρονιά στην οποία τερματίσαμε στην 4η θέση και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, όπως επίσης για το ότι διακρίθηκαν στη σεζόν παίκτες μας, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε άλλες ομάδες. Από το κομμάτι της προετοιμασίας είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα. Στη διάρκειά του θέλεις περισσότερο να δεις τις αδυναμίες σου και να τις βελτιώσεις. Θέλουμε να έχουμε, για τη νέα χρονιά, μια ομάδα που θα παλεύει, αρχίζοντας από την άμυνα και συνεχώς θα εξελίσσεται.
Παίζουμε τα φιλικά παιχνίδια μας και επίσημα με ίδια φιλοσοφία, παλεύοντας κάθε λεπτό».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!