Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε κέρδη 304 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2022-2023, υψηλότερα από τις προβλέψεις του καταλανικού συλλόγου που επιδιώκει να εξυγιάνει την οικονομική του κατάσταση.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε σήμερα (28/9) κέρδη 304 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2022-2023, υψηλότερα από τις προβλέψεις του καταλανικού συλλόγου που επιδιώκει να εξυγιάνει την οικονομική του κατάσταση.

Ο σύλλογος, ο οποίος προβλέπει έσοδα 859 εκατομμυρίων ευρώ για την τρέχουσα σεζόν, «έκλεισε το οικονομικό έτος 2022/23 με καθαρό κέρδος 304 εκατ. ευρώ μετά από φόρους, αποτέλεσμα υψηλότερο από αυτό που εγκρίθηκε στον προϋπολογισμό της περασμένης σεζόν», ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα.
Κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας σεζόν, η Μπαρτσελόνα πέτυχε, σε ενοποιημένο επίπεδο, λειτουργικά έσοδα 1.259 εκατ. ευρώ με λειτουργικά έξοδα που ανήλθαν σε 1.165 εκατ. ευρώ.

Για το 2022/2023 είχε προϋπολογίσει κέρδη 274 εκατ. ευρώ, ή 30 εκατ. λιγότερα από αυτά που καταγράφηκαν τελικά.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το καθαρό χρέος μειώθηκε από 680 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2021 σε 552 εκατ. ευρώ ένα χρόνο αργότερα.
Οι πωλήσεις στα καταστήματα της Μπαρτσελόνα έφτασαν έτσι τα 100 εκατομμύρια ευρώ, «απόλυτο ρεκόρ σε αυτόν τον τομέα δραστηριότητας».

Η ισπανική LaLiga ασκεί αυστηρό έλεγχο στις δαπάνες των συλλόγων για μισθούς και μεταγραφές παικτών. Στις 14 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να μειώσει το ανώτατο όριο δαπανών της Μπαρτσελόνα, που τώρα ορίζεται στα 270 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ανώτατο όριο αφορά μισθούς παικτών και προσωπικού, έξοδα απόσβεσης μεταγραφών, αμοιβές μάνατζερ, μπόνους κ.λπ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!