Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι ο κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών, σύμφωνα με τη λίστα top-100 που δημοσίευσε το αγγλικό περιοδικό ποδοσφαίρου «FourFourTwo».

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι ο κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών, σύμφωνα με τη λίστα top-100 που δημοσίευσε το αγγλικό περιοδικό ποδοσφαίρου «FourFourTwo».

O 81χρονος-πλέον-Σκωτσέζος έφτασε το 1986 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα πρώτα επτά χρόνια του έφεραν μόνο ένα Κύπελλο Αγγλίας και Κύπελλο Κυπελλούχων, αλλά στη συνέχεια ήρθε μια εκπληκτική συλλογή από 13 τίτλους Premier League, τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας και δύο Champions League μεταξύ 1993 και 2013.

Πίσω του στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Ολλανδός Ρίνους Μίχελς (γεννήθηκε 9/2/28 και πέθανε 3/3/2005), ο οποίος-ανάμεσα σε άλλους τίτλους- κέρδισε ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών (1971) με τον Άγιαξ, νικώντας (2-0) τον Παναθηναϊκό στο Wembley και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ολλανδία το 1988. Και μπορεί η Ολλανδία να ηττήθηκε από τη γηπεδούχο Δυτική Γερμανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974 , αλλά έπαιξε ένα από τα πιο μαγικά ποδόσφαιρα στην ιστορία, επηρεάζοντας για πάντα την προπονητική. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «FourFourTwo» “χωρίς τον Μίχελς δεν θα υπήρχαν ούτε Κρόιφ, Φαν Γκάαλ ούτε Γκουαρντιόλα.”

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το βάθρο ολοκληρώνει ο-επίσης Ολλανδός- Γιόχαν Κρόιφ (γεννήθηκε 25/4/1947 και πέθανε 24/3/2016), που συνέδεσε το όνομά του-ως προπονητής- με τον Άγιαξ αλλά κυρίως με τη Μπαρτσελόνα. Όταν ο «ιπτάμενος Ολλανδός» επέστρεψε στο «Camp Nou» ως προπονητής το 1988, η Μπαρτσελόνα είχε κατακτήσει 36 τρόπαια σε 89 χρόνια και δεν είχε ακόμη κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Σε μόλις 32 χρόνια από τότε, οι Καταλανοί έχουν σηκώσει 54 τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων πέντε τίτλων Champions League. Κάθε μία από αυτές τις επιτυχίες μπορεί να ανιχνευθεί στον Κρόιφ, ο οποίος προώθησε την τεχνική έναντι της σωματικότητας, αναμόρφωσε τη La Masia και εισήγαγε ένα στυλ παιχνιδιού που παραμένει ιερό μέχρι σήμερα , όλα αυτά ενώ κέρδισε τέσσερις τίτλους La Liga και το παρθενικό Champions League του συλλόγου. φέργκιουσον

Η λίστα του «FourFourTwo» με τους 10 κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών:

Προπονητής/ Χώρα

1. Αλεξ Φέργκιουσον Σκωτία

2. Ρίνους Μίχελς Ολλανδία

3. Γιόχαν Κρόιφ Ολλανδία

4. Μπιλ Σάνκλι Σκωτία

5. Πεπ Γκουαρντιόλα Ισπανία

6. Αρίγκο Σάκι Ιταλία

7. Ματ Μπάσμπι Σκωτία

8. Ελένιο Ερέρα Αργεντινή

9. Ερνστ Χάπελ Αυστρία

10.Βαλερί Λομπανόφσκι ΕΣΣΔ

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!