Τη δεδομένη χρονική στιγμή το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Ολυμπιακός δεν είναι ο σκόρερ που λείπει (προς το παρόν), είναι άλλο...

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το χτίσιμο της νέας σεζόν. Ενόψει φυσικά και του πρώτου τίτλου που θα κριθεί σε λίγες μέρες στη Ρόδο. Tου Super Cup. Όμως δεν είναι μόνο γι’ αυτό μιας και υπάρχει μια ολόκληρη σεζόν μπροστά, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του.

Μέχρι στιγμής πάντως τα πράγματα δεν έχουν κυλήσει καλά για τους Ερυθρόλευκους σε αυτή την προετοιμασία. Όχι, δεν έχει να κάνει με τη μη απόκτηση κάποιου σκόρερ (ακόμα). Έχει να κάνει καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι. Τόσο το τακτικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο για τους αθλητές. Το πρόβλημα λοιπόν είναι η έλλειψη ρυθμού. Κάτι που μπορεί να αποβεί… μοιραίο.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Ολυμπιακός

Η προετοιμασία ξεκίνησε με τις γνωστές απουσίες λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός είχε τους περισσότερους διεθνείς. Έξι τον αριθμό. Κάτι που έβαλε εμπόδια στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος όμως είχε στόχο να δουλέψει με αυτούς που ήταν διαθέσιμοι. Στο πρώτο φιλικό με τον Προμηθέα έγιναν δοκιμές, όμως η ατυχία χτύπησε την πόρτα.

Δεν πρόλαβε καν να ολοκληρωθεί καθώς οι τραυματισμοί των Πάπας και Πίτερς έκαναν απαγορευτικό το να προχωρήσει το ματς. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με την ακύρωση του δεύτερου φιλικού κόντρα στους Πατρινούς. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν τα δύο φιλικά με την Αρμάνι Μιλάνο. Οι επιστροφές των Πάπας και Πίτερς, αλλά και η συμμετοχή του Φαλ έδωσαν μια καλή εικόνα στον Έλληνα τεχνικό. Σημαντική υποσημείωση πως ήταν διάρκειας τριών περιόδων.

Το δεύτερο φιλικό με τους Ιταλούς ήταν στο ΣΕΦ για την βραδιά του Βασίλη Σπανούλη. Πάλι για τρεις περιόδους. Μπορεί να είχε εξελιχθεί σε κομβικό για την πορεία της προετοιμασίας, όμως το ύφος του όλου event δεν βοηθούσε. Βγήκαν κάποια συμπεράσματα κι εκεί, όμως οι ελλείψεις των Φαλ και Μιλουτίνοφ δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Με δυο λόγια δηλαδή ο αγωνιστικός ρυθμός απουσιάζει, κυρίως ενόψει του Super Cup.

Η δουλειά θα γίνει στην Κύπρο

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην Κύπρο χθες (21/9) το μεσημέρι και προπονήθηκε κατευθείαν. Για πρώτη φορά ο Μπαρτζώκας είδε όλους τους παίκτες να προπονούνται. Κάτι που σημαίνει πως θα τους έχει όλους στη διάθεσή του για τα δύο φιλικά με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ζάλγκιρις.

Μιλουτίνοφ και Γκος αναμένεται να μπουν για πρώτη φορά, όπως και ο ΜαΚίσικ που ήταν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας τραυματίας. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά ματς. Δύο παιχνίδια που είναι κομβικά για τη συνέχεια. Εκεί ο Έλληνας τεχνικός θα αρχίσει ουσιαστικά το κανονικό χτίσιμο. Εκεί θα δουλευτούν πραγματικά οι Ερυθρόλευκοι.

Μιλάμε ουσιαστικά για την πρόβα «τζενεράλε» των Πειραιωτών. Οι συγκυρίες δεν τους άφησαν να είναι όσο έτοιμοι θέλουν, όμως η ομοιογένεια της περσινής σεζόν θα παίξει σημαντικό ρόλο. Όλα αυτά φυσικά με στόχο να υπάρχει ένας επαρκείς βαθμός ετοιμότητας για τον πρώτο τίτλο της σεζόν.