Η Φράιμπουργκ «έκλεψε» το διπλό στο Καραϊσκάκης και ο Μανώλης Μακρόπουλος σχολιάζει.

Η αλήθεια είναι πως το χτεσινό το περίμενα στο μεγαλύτερο βαθμό του. Περίμενα έναν καλό Ολυμπιακό, με τον κόσμο στο πλευρό του, να δημιουργήσει, να απειλήσει και να πιέσει μια μέτρια Φράιμπουργκ. Ολυμπιακός

Και μετά την ισοφάριση του Ελ Κααμπί, περίμενα και τη νίκη. Δεν έγινε, δεν… έτυχε, ωστόσο οι φίλοι του Ολυμπιακού δε θα πρέπει να απογοητεύονται καθώς η ομάδα τους μεγαλώνει ξανά!

Τρεις φάσεις, τρία γκολ και μηδέν δημιουργία οι Γερμανοί!

Αυτό είναι εν συντομία το παιχνίδι της Φράιμπουργκ εχθές. Προηγήθηκαν νωρίς, μετά το λάθος του Φρέιρε που έδωσε τετ-α-τετ στον Σάλαι. Ισοφάρισε ο Ελ Κααμπί. Προηγήθηκαν ξανά μετά από ανόητο πέναλτι του Ρέτσου. Ξανά γκολ ο Ελ Κααμπί.

Τελικά, πήραν τη νίκη από μια κακή λειτουργία της άμυνας του Πασχαλάκη σε κόρνερ. Αυτή τη φορά ο Ελ Κααμπί δεν ισοφάρισε. Τρεις φάσεις, τρία γκολ, εκτός αν θεωρείτε εσείς ευκαιρίες κάτι σουτ που έφυγαν στο Θεό ή μια κεφαλιά προς το τέλος του ματς που μπλόκαρε για… πλάκα ο Πασχαλάκης.

Η Φράιμπουργκ ήταν από μέτρια έως κακή, δεν δημιούργησε, κι όμως, κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς!

Σωρεία ευκαιριών, ανόητα λάθη!

Πάμε και στη φράση που περιγράφει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Μαρτίνεθ δημιούργησε φάσεις (και τα δυο γκολ προέρχονται από συνεργασίες), έκλεψε μπάλες, έχασε τετ-α-τετ που προέκυψαν από πίεση ψηλά.

Πριν το 0-1, Φορτούνης και Ελ Κααμπί χάνουν μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Πριν το 1-2, ο Μασούρας κλέβει, βγαίνει τετ-α-τετ αλλά κάνει τη χειρότερη δυνατή επιλογή. Ακόμη και μετά το 2-3, ο Γιόβετιτς αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Ο Ολυμπιακός φέτος δημιουργεί, είτε απέναντι στη Λαμία, είτε απέναντι στη Φράιμπουργκ. Μόνο που -και με σεβασμό προς την ομάδα της Φθιώτιδας- , στη μια περίπτωση δεν πληρώνεις τα λάθη, στην άλλη, όπως είδαμε και εχθές, αρκούν 3 για να δεχθείς ισάριθμα γκολ και να χάσεις!

Ήττα εχθές, αλλά κερδίζει ήδη μακροπρόθεσμα ο Ολυμπιακός.

Είδα πολλούς από τους φίλους των «ερυθρολεύκων» να στεναχωριούνται μετά το τελευταίο σφύριγμα του -κακού- Ολλανδού ρέφερι χθες. Δεν ξέρω αν απογοητεύτηκαν με το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό, ή επειδή είδαν μια ομάδα που άξιζε τη νίκη, και εν τελει δεν πήρε ούτε το Χ!

Και εκεί θα εστιάσουμε εμείς. Σε ένα βράδυ που άξιζε τους τρεις βαθμούς, βάσει της εικόνας του στο χορτάρι, ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε έναν. Φυσικά, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του ομίλου, αλλά είναι νωρίς θεωρώ για να συζητάμε για πρόκριση ή αποκλεισμό.

Η ομάδα του Πειραιά ακόμη χτίζεται, έχει έναν πολύ καλό αρχιτέκτονα που πιστεύει και στηρίζει τις ιδέες του, έχει ένα σύνολο γεμάτο ποιότητα και… ήδη κερδίζει μακροπρόθεσμα!

Πάντοτε όταν μια ομάδα «φτιάχνεται» είναι λογικό και επόμενο να έχει και «στραβά» αποτελέσματα. Όμως μετά από τέτοια, το καλύτερο είναι να δεις τι έκανες καλά για να το βελτιώσεις (αρκετές φάσεις) και τι σου κόστισε (ατομικά κυρίως λάθη στην άμυνα) ώστε να… το αλλάξεις. Τα καλύτερα φαίνεται πως έρχονται για τον Ολυμπιακό!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!