Μετά τη νίκη με 1-0 επί του Ισημερινού και την επιτυχία με 3-0 στη Βολιβία, στους εναρκτήριους προκριματικούς της CONMEBOL FIFA World Cup 2026, η Αργεντινή εδραίωσε την κυριαρχία της στην παγκόσμια κατάταξη έναντι της δεύτερης Γαλλίας.

Μετά τη νίκη με 1-0 επί του Ισημερινού και την επιτυχία με 3-0 στη Βολιβία, στους εναρκτήριους προκριματικούς της CONMEBOL FIFA World Cup 2026, η Αργεντινή εδραίωσε την κυριαρχία της στην παγκόσμια κατάταξη έναντι της δεύτερης Γαλλίας, που υποχώρησε κατά τι μετά την ήττα (1-2) από τη Γερμανία, σε φιλικό παιχνίδι.

Οι Βραζιλία (3η), Αγγλία (4η) και Βέλγιο (5η) διατήρησαν τις θέσεις τους στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης, που παραμένει αμετάβλητη συγκριτικά με εκείνη του Ιουλίου 2023. Ακολουθούν η Κροατία (6η), η Ολλανδία (7η) και η Πορτογαλία (8η), που είναι η μόνη ομάδα μεταξύ των δέκα κορυφαίων η οποία κέρδισε μια θέση.

Η Ιταλία (9η), αντίθετα, έχασε μία μετά την ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας με τη Βόρεια Μακεδονία στα προκριματικά του UEFA EURO 2024, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Ισπανία.

Από εκεί και ύστερα, δεν λείπουν οι αλλαγές: από τις ομάδες που κατατάσσονται μεταξύ δέκατης και 50ής θέσης τουλάχιστον 17 έχουν ανέβει κατά μία θέση ή περισσότερο. Η Αυστρία (25η) και η Ουγγαρία (32η) έκαναν άλμα κερδίζοντας τέσσερις, ενώ το Μάλι (49η) και η Ακτή Ελεφαντοστού (50ή) ανέβηκαν δύο θέσεις και ανέκτησαν την παρουσία τους στο Τοπ-50.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αφού υπέκυψε στις συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες (2-4 από τη Σλοβενία, 0-1 από το Καζακστάν), η Βόρεια Ιρλανδία (74η) έχασε δέκα θέσεις. Η Λευκορωσία (105η) υποχώρησε επτά θέσεις κι έφυγε από τις 100 πρώτες, σε αντίθεση με το Τρινιντάντ και Τομπάγκο (98η, άνοδος 4), τη Μαυριτανία (99η, άνοδος 2) και το Καζακστάν (100ή, άνοδος 4), που κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση και εισήλθαν στις πρώτες 100.

Χάρη κυρίως στη νίκη της με 2-0 επί της Πολωνίας, η Αλβανία (62η, άνοδος 3 θέσεις) σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε βαθμούς (20,08). Όσον αφορά την πρόοδο, μεγαλύτεροι «αναρριχητές» αποδείχθηκαν η Γουινέα Μπισάου (106η) και η Αρούμπα (193η), που κέρδισαν από 6 θέσεις.

Συνολικά, οι διεθνείς αγώνες που διεξήχθησαν τον Σεπτέμβριο ήταν 159. Η επόμενη παγκόσμια κατάταξη της FIFA θα δημοσιευτεί στις 26 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά:

Πρωτοπόρος: Αργεντινή (αμετάβλητη)
Μετακίνηση στο Τοπ-10: Καμία
Εκτός Τοπ-10: Καμία
Οι αγώνες έγιναν συνολικά 159
Περισσότεροι αγώνες: Μαδαγασκάρη (4)
Μεγαλύτερη άνοδος σε βαθμούς: (20,08)
Μεγαλύτερη άνοδος σε θέσεις: Αρούμπα, Γουινέα-Μπισάου (6)
Μεγαλύτερη πτώση σε πόντους: Βόρεια Ιρλανδία (27,97 μονάδες)
Μεγαλύτερη πτώση σε θέσεις: Βόρεια Ιρλανδία (10)
Ομάδες που κατατάχθηκαν πρόσφατα: Καμία
Ομάδες που δεν κατατάσσονται πλέον: Καμία
Ανενεργές ομάδες που δεν κατατάσσονται πλέον: Αμερικανική Σαμόα, Ερυθραία, Σαμόα, Τόνγκα

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!