Με μια από τις πιο δύσκολες αποστολές που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, αρχίζει η προσπάθεια της ΑΕΚ στον Β΄ όμιλο του Europa League.

Με μια από τις πιο δύσκολες αποστολές που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, αρχίζει η προσπάθεια της ΑΕΚ στον Β΄ όμιλο του Europa League.

Εναντίον της Μπράιτον στο «Φάλμερ», η νίκη στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της διοργάνωσης μοιάζει όνειρο απατηλό, αν αναλογιστεί κανείς και τις σημαντικές απουσίες για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ωστόσο, οδηγός σ΄αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι που αρχίζει το βράδυ (22:00, Cosmotesports) δεν μπορεί παρά να είναι το φθινόπωρο του 2017, όταν η ΑΕΚ ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες του ομίλου στην ίδια διοργάνωση και πέρασε στην επόμενη φάση. Τότε, είχε ξεκινήσει με εκτός έδρας νίκη επί της Ριέκα. Θα τα καταφέρει άραγε και τώρα;

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι απουσίες των δύο βασικών σέντερ μπακ, Βίντα και Μουκουντί, είναι ό,τι χειρότερο απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλη ταχύτητα και έφεση στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Διαθέσιμοι, αντίθετα, είναι οι Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, όμως ο βαθμός ετοιμότητάς τους δεν παραπέμπει σε 90λεπτη συμμετοχή. Ο Λιβάι πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός, αφού προέρχεται από θλάση και αύριο συμπληρώνεται ακριβώς ένας μήνας από τον τραυματισμό του στο πρώτο ματς με την Αντβέρπ (22 Αυγούστου).

Απέναντι στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, βρίσκεται η μεγάλη έκπληξη της τελευταίας διετίας στην Premier League. Η Μπράιτον εξασφάλισε πέρσι τη συμμετοχή της στα κύπελλα Ευρώπης για πρώτη φορά στην Ιστορία της, ενώ στην τρέχουσα σεζόν έχει τέσσερις νίκες και μία ήττα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Εναντίον της ΑΕΚ ίσως κάνει το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα και ο Άνσου Φάτι, που έχει αποκτηθεί ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα και αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο το Σάββατο στη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαιτητής: Κρίστο Τόβερ (Εσθονία)

Πιθανές συνθέσεις:

ΜΠΡΑΪΤΟΝ (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Βερτμπρούγκεν, Μίλνερ, Γουέμπστερ, Ντανκ, Εστουπινιάν, Γκρος, Γκίλμουρ, Μαρτς, Φάτι, Φέργκιουσον, Zoάο Πέδρο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Τσούμπερ, Πόνσε

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!