Η Τζένι Ερμόσο κατηγόρησε την ισπανική ομοσπονδία ότι «εκφοβίζει και απειλεί» τις συμπαίκτριες της και πρωταθλήτριες κόσμου.

Η Τζένι Ερμόσο κατηγόρησε την ισπανική ομοσπονδία ότι «εκφοβίζει και απειλεί» τις συμπαίκτριες της και πρωταθλήτριες κόσμου, καλώντας τες παρά την θέλησή τους, να συμμετάσχουν σε δύο αγώνες του Nations League.

Την περασμένη Παρασκευή, 15 από τις 23 Ισπανίδες διεθνείς, οι οποίες κατέκτησαν πρόσφατα το Μουντιάλ, ανακοίνωσαν ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην εθνική ομάδα, απαιτώντας ολική αναμόρφωση των ισπανικών ποδοσφαιρικών αρχών, μετά το «αναγκαστικό φιλί» του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στο «10άρι» της «ρόχα», Τζένι Ερμόσο.

Ωστόσο, εχθές (18/9) κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για τους επόμενους αγώνες του Nations League, από τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή, Μόντσε Τομέ, ο οποίος ωστόσο άφησε την Ερμόσ εκτός αποστολής, προκειμένου όπως υποστήριξε «για να την προστατεύσει».

Η Ισπανίδα διεθνής, η οποία αυτήν την στιγμή αγωνίζεται στη μεξικανική ομάδα, Πατσούκα, εξέφρασε την υποστήριξή της στις συμπαίκτριες της, γράφοντας σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Οι παίκτριες είναι πολύ ξεκάθαρες, ότι αυτή είναι μια άλλη στρατηγική διχασμού και χειραγώγησης για να μας εκφοβίσει και να μας απειλήσει με νομικές επιπτώσεις και οικονομικές κυρώσεις».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αντιδρώντας στα σχόλια του προπονητή της εθνικής, η Ερμόζο αναρωτήθηκε: «Να με προστατέυσετε από τι ή από ποιον;», τονίζοντας ότι οι ίδιοι που αναζητούν εμπιστοσύνη στην ομοσπονδία «δημοσιεύουν λίστα με παίκτριες που ζήτησαν να μην κληθούν».

Το απόγευμα της Δευτέρας, η πλειονότητα των Ισπανίδων διεθνών, που βρίσκονται σε απεργία, επαναβεβαίωσαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πρώτης αποστολής του Τομέ, την «επιθυμία τους να μην κληθούν», εκτιμώντας ότι η ομοσπονδία «δεν είναι σε θέση να «απαιτήσει την παρουσία τους».

«Θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξή μου στις συμπαίκτριες μου, οι οποίες σήμερα εξεπλάγησαν και αναγκάσθηκαν να αντιδράσουν σε μια νέα ατυχή κατάσταση, που προκλήθηκε από τους ανθρώπους που συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις εντός της ομοσπονδίας σήμερα», σχολίασε με νόημα η Ερμόσο.

Οι Ισπανίδες διεθνείς, έχουν κληθεί να βρίσκονται σήμερα στην Μαδρίτη και σε περίπτωση που δεν εμφανισθούν, κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα και δύο έως δεκαπέντε χρόνια αναστολή της άδειας τους από την ομοσπονδία.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!