Γνωστοί έγιναν οι όμιλοι για τα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/9) στο «Σπίτι του Μπάσκετ», στην πόλη Μίες της Ελβετίας, η κλήρωση για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών του 2025, ένας όμιλος και η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση θα διοργανωθεί από τέσσερις χώρες, καθώς, εκτός της Ελλάδας, από έναν όμιλο θα «φιλοξενήσουν» Τσεχία, Γερμανία και Ιταλία. Οι τέσσερις συνδιοργανώτριες τοποθετήθηκαν μαζί στον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης, η οποία θα διεξαχθεί σε γκρουπ τεσσάρων ομάδων με εντός και εκτός έδρας αγώνες. Ελλάδα, Τσεχία, Γερμανία και Ιταλία έχουν προκριθεί απευθείας στην τελική φάση, ωστόσο θα τεθούν αντιμέτωπες στο πλαίσιο του γκρουπ στη διάρκεια των «παραθύρων», με τα μεταξύ τους παιχνίδια να μετρούν στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι υπόλοιπες 32 ομάδες που μετέχουν στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ των γυναικών κληρώθηκαν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων, διεκδικώντας τα 12 εναπομείναντα «εισιτήρια» για την τελική φάση. Σε αυτή, εκτός από τις τέσσερις διοργανώτριες, θα δώσουν το «παρών» οι νικητές των οκτώ ομίλων, καθώς και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι από όλα τα γκρουπ. Το πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ των γυναικών είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2023.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών του 2025 έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ισπανία
Ολλανδία
Αυστρία
Κροατία

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουγγαρία
Βουλγαρία
Φινλανδία
Σλοβενία

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Βέλγιο
Λιθουανία
Αζερμπαϊτζάν
Πολωνία

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μεγάλη Βρετανία
Δανία
Εσθονία
Σουηδία

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Γαλλία
Ισραήλ
Ιρλανδία
Λετονία

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Τουρκία
Ρουμανία
Ισλανδία
Σλοβακία

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Σερβία
Πορτογαλία
Βόρεια Μακεδονία
Ουκρανία

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ελβετία
Λουξεμβούργο
Μαυροβούνιο

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Ιταλία
Γερμανία
Τσεχία
ΕΛΛΑΔΑ

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!