Το debut.gr στέκεται στον απόλυτο άρχοντα της λίγκας, Ρόμπερτ Χόρι, ο οποίος έχει κερδίσει εφτά πρωταθλήματα με τρεις διαφορετικές ομάδες. 

Πολλοί μπορεί καν να μην γνωρίζουν ποιος είναι, αλλά ο Ρόμπερτ Χόρι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο σύγχρονο ΝΒΑ. Έχει καταφέρει να κερδίσει συνολικά εφτά δαχτυλίδια με τρεις διαφορετικές ομάδες. Ένα επίτευγμα που είναι σχεδόν ακατόρθωτο να το καταρρίψει κανείς. 

Ο Χόρι είναι ένας από τους εννιά συνολικά παίχτες που έχουν κατακτήσει εφτά και πάνω πρωταθλήματα και ο μοναδικός που δεν άνηκε στην ομάδα των Σέλτικς την δεκαετία του 60’. 

Επίσης ο Χόρι έχει κατακτήσει τα δαχτυλίδια του με τρεις διαφορετικές ομάδες ( Χιούστον Ρόκετς, Λος Άντζελες Λέικερς, Σαν Αντόνιο Σπερς). Έγινε λοιπόν ο δεύτερος στην σχετική λίστα μαζί με τον Τζον Σάλεϊ. 

Η θητεία του στο Χιούστον

Ο Ρόμπερτ Χόρι συμμετείχε στο ντραφτ του ΝΒΑ το 1992. Επιλέχθηκε στην ενδέκατη θέση από τους Χιούστον Ρόκετς. Κάπου εκεί λοιπόν ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι στο ΝΒΑ και μία καριέρα βγαλμένη από παραμύθι, κατακτώντας τα πάντα.

 Στους Ρόκετς παρέμεινε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Το 1994 ήταν η χρονιά που θα κατακτούσε το πρώτο του δαχτυλίδι. Σε μία τρομερή ομάδα με πρωτεργάτη τον Χακίμ Ολαζουόν ο οποίος αναδείχθηκε και MVP έφτασαν ως το τέλος τον τελικών νικώντας τους Νιού Υόρκ Νικς με σκορ 3-4. 

Αυτό δεν ήταν μόνο το πρώτο πρωτάθλημα του Χόρι αλλά και τον Ρόκετς από την ίδρυσή του μέχρι εκείνη την περίοδο. 

Την επόμενη χρονιά ο Χόρι κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημά του κάνοντας back to back με τους Ρόκετς. Χωρίς να εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα στην κανονική περίοδο το Χιούστον κατάφερε να φτάσει έως τους τελικούς. Αντίπαλός τους οι Ορλάντο Μάτζικ του Σακίλ Ονίλ 

Με συνοπτικές διαδικασίες οι Ρόκετς “σκούπισαν” το Ορλάντο και αναδείχθηκαν πρωταθλητές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.  

Mάλιστα στο Game 2 της σειράς ο Χόρι κατάφερε να κάνει εφτά κλεψίματα. Ρεκόρ που δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα στο ΝΒΑ. 

Το 1996 και μετά από μία πετυχημένη θητεία στους Ρόκετς ο Χόρι θα γίνει trade και θα μετακομίσει στους Φοίνιξ Σανς. Θα γινόταν συμπαίχτης με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ 

Η θητεία του εκεί ήταν μικρή, καθώς έμεινε μόλις ένα χρόνο.

Η μετακόμιση στο Λος Άντζελες

Την επόμενη χρονιά θα μετακόμιζε στο Λος Άντζελες για λογαριασμό των Λέικερς. Στους λιμνανθρώπους παρέμεινε έξι χρόνια από το 1997 έως το 2003. 

Με πρωτεργάτες φυσικά τον θρύλο Κόμπι Μπράϊαν, Σακίλ Ονίλ αλλά και τον Ντέρεκ Φίσερ η ομάδα των Λέικερς κατάφερε να κάνει το three peat. 

Να προσθέσουμε ότι στον πάγκο καθόταν ο αξεπέραστος Φιλ Τζάκσον, που ήταν και προπονητής στην μεγάλη ομάδα των Μπουλς των 90s με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Σκότι Πίπεν. 

Ο Χόρι μπορεί να μην ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας, αλλά η συνεισφορά του ήταν πολύτιμη. 

Το 2001 στο Game 2 με την Φιλαδέλφεια του Άλεν Άιβερσον, Χόρι 47 δεύτερα πριν το τέλος πέτυχε ένα τρίποντο δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Επίσης στα play off είχε 44% ποσοστό στις βολές. Σε εκείνο το παιχνίδι έβαλε 4 στο τελευταίο λεπτό και συνέβαλε και αυτός ώστε η ομάδα του να κερδίσει. Οι Σίξερς δεν κατάφεραν να ανακάμψουν ποτέ. 

Το τέλος της καριέρας του στους Σπερς

Μετά από εφτά ολόκληρα χρόνια στο Λος Άντζελες ο Χόρι έφυγε ως ελεύθερος, μετακομίζοντας στο Σαν Αντόνιο Σπερς. Υπό τις οδηγήγιες του Γκρεγκ Πόποβιτς κατάφερε να κερδίσει άλλα δύο πρωταθλήματα. 

Στο Game 5 στους τελικούς του 2005, με αντίπαλο τους Πίστονς ο Χόρι κατάφερε να σημειώσει στην τελευταία περίοδο μαζί με την παράταση 21 πόντους. 

Σε όλο το παιχνίδι είχε μόλις 3. Μάλιστα πέτυχε και ένα καθοριστικό τρίποντο 5,9 δεύτερα πριν την λήξη. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του έκανε το 3-2 στην σειρά και αργότερα κέρδισε και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. 

Δύο χρόνια αργότερα ήρθε και το έβδομο και τελευταίο πρωτάθλημα. Οι Σπερς στους τελικούς σκούπισαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 4-0. 

Η επόμενη χρονιά θα ήταν και η τελευταία για τον Χόρι, ο οποίος αποσύρθηκε στα 38 του χρόνια. 

Η καριέρα του τελείωσε με 7 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ. Ποτέ δεν ήταν το αστέρι της ομάδας και πολλοί μάλιστα μπορεί να μην τον γνωρίζουν καν.  

Ο κύριος Χόρι όμως αποσύρθηκε έχοντας στην κατοχή του εφτά δαχτυλίδια του πρωταθλητή και μία μπασκετική πορεία βγαλμένη από τα πιο τρελά του όνειρα.