Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Άλεξ Μόλτσαν με 2-1 σετ και με την εξέλιξη αυτή η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Davis Cup.

Την ήττα με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 3-6) από τον Άλεξ Μόλτσαν γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και, πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Davis Cup. Η Σλοβακία, στη διήμερη μάχη των δύο χωρών, στο Καλλιμάρμαρο, ήταν τελικά η νικήτρια με 3-1.

Η κατάσταση είχε δυσκολέψει αφάνταστα μετά την ήττα των αδελφών Τσιτσιπά στο διπλό, που είχε προηγηθεί. Mε τον Στέφανο στη συνέχεια, εμφανώς κουρασμένο, να μην μπορεί να φέρει τα πράγματα στην ισορροπία.

Η αναμέτρηση με τον Μόλτσαν ήταν… κλειστή από την αρχή. Kαι στο πρώτο σετ κανένας από τους δύο τενίστες δεν μπόρεσε να «σπάσει» το σερβίς του άλλου στα πρώτα έξι γκέιμ. Πρώτος ήταν ο Σλοβάκος που έκανε το μπρέικ, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με τον ίδιο τρόπο και οι δύο «μονομάχοι» έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Εκεί, ο Μόλτσαν κατάφερε να πάρει τη νίκη κυριολεκτικά… στις λεπρομέρειες με 7-6 (6). Στο δεύτερο σετ, ο Μόλτσαν προηγήθηκε με 4-3, ωστόσο, στο σημείο εκείνο ο Τσιτσοπάς πήρε τρία σερί γκέιμ για να φτάσει στο 1-1 (6-4) και να στείλει το ματς σε decider σετ.

Η κούραση δεν επέτρεψε στον Έλληνα τενίστα να κάνει την ανατροπή και να ισοφαρίσει τη σειρά με τη Σλοβακία σε 2-2. Μετά το έκτο γκέιμ, στο οποίο οι δύο τενίστες βάδιζαν «χέρι-χέρι», ο Μόλτσαν πήρε τρία συνεχόμενα. Kαι με το τελικό 6-3 (2-1 σετ) χάρισε την πρόκριση στην ομάδα της χώρας του στην τελική φάση του Davis Cup.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!