Οι τουρκικές ομάδες προσέλκυσαν μεγάλους αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και οικονομολόγοι από τη Τουρκία σχολιάζουν τις κινήσεις που προκάλεσαν εντυπωσιασμό.

Μάουρο Ικάρντι, Γουίλφριντ Ζάχα, Ντάβινσον Σάντσες, Τζενγκίζ Ουντέρ, Φερντ: Οι κορυφαίες τουρκικές ομάδες, ήδη γεμάτες με χρέη, πραγματοποίησαν μια φιλόδοξη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο που βυθίζει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά τους στο αρνητικό. τουρκία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Φενερμπαχτσέ, η Γαλατασαράι, η Μπεσίκτας και η Τραμπζονσπόρ, οι τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της Süper Lig, ξόδεψαν σχεδόν 120 εκατομμύρια ευρώ κατά τη μεταγραφική περίοδο, που ολοκληρώθηκε χθες (15/9) το βράδυ.

«Ήταν μια σκληρά αμφισβητούμενη μεταγραφική περίοδος. Ελπίζω ότι οι επόμενες δεν θα είναι τόσο έντονες», δήλωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Ερντέν Τιμούρ, αντιπρόεδρος της Γαλατασαράι. Η οποία ωστόσο κατάφερε να αποκτήσει μια σειρά από παίκτες από τα μεγάλα πρωταθλήματα. τουρκία
Η πρωταθλήτρια Τουρκίας επένδυσε συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ αυτό το καλοκαίρι, σε σύγκριση με 43 το προηγούμενο έτος, υπογράμμισε ο Ερντέν Τιμούρ. τουρκία

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ωστόσο, η πληρωμή των μισθών -πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την ερχόμενη σεζόν για τη Γαλατασαράι και τη Φενερμπαχτσέ- κινδυνεύει να μετατραπεί σε πονοκέφαλο. Αρκετοί αστέρες να εκφράζουν τη λύπη τους για καθυστερήσεις πληρωμών τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά από τη στιγμή που ανάμεσά τους, η Γαλατασαράι, η Φενερμπαχτσέ, η Μπεσίκτας και η Τραμπζονσπόρ συσσώρευσαν χρέη περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ στα τέλη Αυγούστου. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Κερέμ Ακμπάς, συγγραφέα ενός βιβλίου για το οικονομικό μέρος του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν αντιπροσωπεύουν πλέον τίποτα άλλο παρά ένα μικρό για τους μεγάλους τουρκικούς συλλόγους, λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας, η οποία έχει «λιώσει» έναντι του ευρώ και της δολάριο.
Μόνο οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις καταφέρνουν να αναπληρώσουν τα ταμεία των μεγάλων τουρκικών ομάδων, με τα τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ για συμμετοχή στο Champions League.

Ο Κερέμ Ακμπάς σημειώνει ότι πρόσφατα, «ορισμένοι μισθοί καλύπτονται από χορηγούς, αν και η UEFA δεν είναι υπέρ αυτού».
«Σε κάθε μεταγραφική περίοδο, οι ομάδες διοικούνται κυρίως από τους οπαδούς μέσω των κοινωνικών δικτύων. Οι σύλλογοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της πίεσης από τους οπαδούς. Η κυβέρνηση τα επιτρέπει όλα αυτά. Διαφορετικά, με τέτοιους οικονομικούς ισολογισμούς, οι σύλλογοι θα είχαν χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό», κατέληξε ο Κερέμ Ακμπάς.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!