Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός, με 79-66, από τη Φενερμπαχτσέ, στον πρώτο αγώνα του στο «Nick Galis International Tournament», στη Ρόδο.

Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός, με 79-66, από τη Φενερμπαχτσέ, στον πρώτο αγώνα του στο “Nick Galis International Tournament”, στη Ρόδο. Παρά τους 21 πόντους του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με το «τριφύλλι», οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Η άμυνα των παικτών του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης κράτησε στους 66 πόντους αυτούς του Εργκίν Αταμάν. Οι «πράσινοι» που έδειξαν πως θα χρειαστούν χρόνο για να βρουν χημεία είχαν για πρώτη φορά όλους τους παίκτες τους σε αγώνα στο πλαίσιο της φετινής προετοιμασίας τους πλην του Λούκα Βιλντόζα που έχει μείνει στην Αθήνα με διάστρεμμα.

Τραυματίστηκε στην 3η περίοδο ο Γιώργος Παπαγιάννης της Φενερμπαχτσέ, όταν συγκρούστηκε γόνατο με γόνατο με τον Λεσόρ. Υποχρεώθηκε ν’ αποχωρήσει υποβασταζόμενος από το παρκέ ο Έλληνας διεθνής σέντερ της Φενέρ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Μπαλτσερόφσκι να οργανώνει και τον Ερνανγκόμεθ να σκοράρει ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός στην 1η περίοδο, αλλά βρέθηκε στο -3 (15-12) στο 10ο λεπτό, λόγω της αστοχίας του στα σουτ τριών πόντων. Η ελληνική ομάδα παρέμενε άστοχη στη 2η περίοδο, χωρίς πόντο για περισσότερο από οκτώ λεπτά, για να προηγηθεί με 12-22 η Φενέρ. Οι παίκτες του Ιτούδη προηγήθηκαν και με +11 (16-27) χάρη στο τρίποντο του Σκότι Ουίλμπεκιν. Με πίεση στην άμυνα, οι παίκτες του Αταμάν βρήκαν ρυθμό και με σερί 9-0 μείωσαν σε 25-27, για το 29-27 υπέρ της Φενέρ στο ημίχρονο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μετά από 1/13 τρίποντα για τον Παναθηναϊκό στο α΄ μέρος, οι «πράσινοι» ανέβασαν τα ποσοστά ευστοχίας τους έξω από τα 6.75 στην 3η περίοδο για το 37-37. Ο Σανλί ανέλαβε επιθετικές πρωτοβουλίες και η Φενέρ έκλεισε στο +5 (46-41) την 3η περίοδο. Ο Σανλί με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα +10 στη Φενέρ, 41-51. Οι «πράσινοι» επέμεναν έξω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά ο Σανλί με ένα ακόμη τρίποντο διαμόρφωσε το 44-54. Το +12 της Φενερμπαχτσέ δεν άργησε (59-47). Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πέτυχε το δεύτερο τρίποντο του Παναθηναϊκού σε… 21 προσπάθειες, ενώ ο Μάντας διαμόρφωσε το 62-50. Η Φενέρ εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 πόντους, για να λήξει η φιλική αναμέτρηση με σκορ 79-66 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 29-27, 46-41, 79-66

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Γκάι, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 4, Σλούκας 8, Παπαπέτρου, Γκραντ 6, Λεσόρ 17, Γκριγκόνις 12, Ερνανγκόμεθ 19, Μήτογλου, Μαντζούκας

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 8, Χαζέρ, Γουίλμπεκιν 8, Σανλί 21, Παπαγιάννης 7, Μαχμούτογλου, Μπιμπέροβιτς, Πιερ 6, Ντόρσεϊ 3, Καλάθης 7, Μάνταρ 10, Σεστίνα 9

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 66-79. Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 66-79.