Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χάρισε την πρώτη νίκη στην Ελλάδα κόντρα στη Σλοβακία στο Davis Cup, καθώς αν και βρέθηκε πίσω 1-0 στο σετ, πήρε τελικά τη νίκη απέναντι στον Σλοβάκο Λούκας Κλέιν με 2-1 καθώς αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Ανατροπή χρειάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη) για να …λυγίσει τον εντυπωσιακό Λούκας Κλέιν (No 149), να φτάσει στη νίκη, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα που τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν στο tie break, να τον νικήσει (6-7,7-6, 4-0 αποχώρηση ) και η Ελλάδα να ισοφαρίσει σε 1-1 τη Σλοβακία στο Davis Cup.

Νωρίτερα O Αλέξανδρος Σκορίλας (Νο 766 στον κόσμο) έχασε με 6-1, 6-1 από τον Σλοβάκο Άλεξ Μόλτσαν (Νο 113), στο άνοιγμα των αγώνων στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στο tie break, όπου ο Λούκας Κλέιν πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με 5-0 και τον Τσιτσιπά να μειώνει με τρεις σερί πόντους σε 5-3. Όμως ο Σλοβάκος άντεξε στην πίεση του Έλληνα πρωταθλητή, έκανε το 6-3 και πήρε το πρώτο σετ (7-6).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο tie break κρίθηκε και το δεύτερο σετ. Εκεί ο Σλοβάκος πήρε προβάδισμα 2-0, πριν ο Τσιτσιπάς με τρεις συνεχόμενους πόντους μπει μπροστά (3-2). Ο Κλέιν ισοφάρισε (3-3) ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε ξανά (4-3), ο Σλοβάκος έκανε το 4-4, προτού ο Έλληνας πρωταθλητής με δύο πόντους φτάσει στο 6-4 και «κλείσει» το tie break (6-5) και το σετ (7-6).

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά το τρίτο σετ-παρά το γεγονός ότι έχασε τους δύο πρώτους πόντους στο πρώτο game-, διαμόρφωσε προβάδισμα με 4-0, πριν αποχωρήσει ο Κλέιν.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Davis Cup Qualifiers το 2024.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (17/9)- έναρξη πρώτου αγώνα 11:00)
Π. Τσιτσιπάς/Περβολαράκης – Κλέιν/Ζελενάι
Στέφανος Τσιτσιπάς – Άλεξ Μόλτσαν
Αλέξανδρος Σκορίλας – Λούκας Κλέιν

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!