Ο Ντένις Σρέντερ κατάφερε από το να είναι δίχως συμβόλαιο πέρσι το καλοκαίρι, στο να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο με τη Γερμανία.

Ιστορίες με παίκτες που ξαφνικά βρέθηκαν χαμηλά στην καριέρα τους και μετά επέστρεψαν έχουμε δει πολλές. Εκείνη του Ντένις Σρέντερ δεν θα μπορούσε να διαφέρει ιδιαίτερα. Ωστόσο αυτό δεν την κάνει αδιάφορη. Καθώς ο Γερμανός έφτασε από το περσινό καλοκαίρι που δεν είχε συμβόλαιο, στο να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Καθόλου άσχημα για έναν τύπο με μπόλικο ταλέντο στο μπάσκετ. Ακόμα κι αν είχε σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, με την Εθνική Γερμανίας ήταν πάντα εκεί. Μια περίπτωση «Πάτι Μιλς» για όσους ξέρουν. Κάθε φορά που φορούσε το Εθνόσημο δηλαδή ξεχνούσε τα πάντα και έκανε μαγικές εμφανίσεις. Είτε ήταν σταθερός στο ΝΒΑ, είτε όχι. Και αυτή είναι η μαγεία του.

Προερχόμενος από τραυματισμό και ελεύθερος, ο Σρέντερ ζητούσε μια ευκαιρία

Γυρίζουμε λίγο πίσω τον χρόνο. Στο καλοκαίρι του 2022 και στον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους. Ο Σρέντερ προερχόταν από έναν τραυματισμό, ενώ ήταν ελεύθερος. H ποιότητα του Γερμανού ήταν αδιαμφισβήτητη, όμως οι ομάδες του ΝΒΑ δεν ήθελαν να πάρουν αυτό το ρίσκο.

Έτσι το περσινό Eurobasket τον βρήκε χωρίς ομάδα. Έτοιμο να εκπροσωπήσει τη χώρα του. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Σρέντερ έκανε ξανά αυτό που γνωρίζει πολύ όταν αγωνίζεται με τα «πάντσερ». Ντύθηκε ηγέτης. Δεν ήταν κάτι δύσκολο αυτό. Τον ρόλο τον ήξερε πολύ καλά.

Βοήθησε τα μέγιστα ώστε οι Γερμανοί να φτάσουν στο χάλκινο μετάλλιο, έχοντας αποκλείσει στο ενδιάμεσο και την Εθνική μας ομάδα. Όλα αυτά έπειτα από 17 χρόνια ανομβρίας. Ύστερα κατάφερε να βρει συμβόλαιο στον μαγικό κόσμο. Οι Λέικερς τού προσέφεραν συμβόλαιο για μία σεζόν ύψους 2,6 εκατ. δολαρίων. Δεν ήταν πολλά, ήταν όμως αυτό που χρειαζόταν. Μια ευκαιρία.

Η καλή σεζόν του Σρέντερ και το… όνειρο της Μανίλα

Στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Σρέντερ έπαιξε τον δικό του ρόλο. Βοήθησε τους Λέικερς να φτάσουν μέχρι τους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, όπου αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Ντένβερ Νάγκετς. Μια σεζόν που τον προετοίμασε εξαιρετικά για τη μεγάλη πρόκληση στη Μανίλα και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ενδιάμεσα είχε καταφέρει να εξασφαλίσει συμβόλαιο με τους Ράπτορς, υπογράφοντας συμβόλαιο για δύο έτη έναντι 26 εκατ. δολαρίων. Έχοντας φυσικά και μεγαλύτερο ρόλο.

Οι Γερμανοί, λοιπόν, μπήκαν στο τουρνουά θέλοντας να «τρυπήσουν» ακόμα περισσότερο το ταβάνι τους. Να πάνε πιο ψηλά. Κάτι που όχι απλά κατάφεραν και με το παραπάνω. Αλλά μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι το τέλος παίρνοντας το χρυσό απόλυτα δίκαια και δίχως ίχνος αμφισβήτησης.

Τι έκανε ο Σρέντερ; Σχεδόν τα πάντα. Μέτρησε κατά μέσο όρο 19,1 πόντους και 6,1 ασίστ. Βοήθησε τη Γερμανία να νικήσει τις ΗΠΑ σε έναν τρελό ημιτελικό. Σκόραρε 28 πόντους στον μεγάλο τελικό απέναντι στους Σέρβους. Βρέθηκε φυσικά στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά. Α, και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης.

Αν σκεφτεί κανείς πως πριν από περίπου έναν χρόνο ήταν χωρίς συμβόλαιο, προερχόμενος από τραυματισμό, η όλη εικόνα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή. Κανείς δεν τόλμησε να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία πριν από το Eurobasket. Σήμερα, λοιπόν, είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ΜVP του τουρνουά και έτοιμος να ξεκινήσει τη σεζόν ως βασικός στους Ράπτορς. Δεν τα πήγες και άσχημα κύριε Σρέντερ…