Ξεκίνησε σήμερα η ψηφοφορία των φιλάθλων για τα «The Best FIFA Football Awards Trademark 2023», τα βραβεία της FIFA που δίνονται κάθε χρόνο στους κορυφαίους στο ποδόσφαιρο, όπου οι φίλαθλοι από όλο τον κόσμο, μέσω της ιστοσελίδας της FIFA, μπορούν να ψηφίσουν.

Ξεκίνησε σήμερα (14/9) η ψηφοφορία των φιλάθλων για τα «The Best FIFA Football Awards Trademark 2023», τα βραβεία της FIFA που δίνονται κάθε χρόνο στους κορυφαίους στο ποδόσφαιρο. Οι φίλαθλοι από όλο τον κόσμο, μέσω της ιστοσελίδας της FIFA, μπορούν να ψηφίσουν για την καλύτερη γυναίκα παίκτρια, τον καλύτερο άνδρα παίκτη, τον-την καλύτερο/η προπονητή/τρια γυναικών και ανδρών, την καλύτερη γυναίκα τερματοφύλακα, τον καλύτερο τερματοφύλακα ανδρών και το βραβείο για τους κορυφαίους φιλάθλους, από σήμερα έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου.

Το βραβείο φιλάθλων της FIFA (FIFA Fan Award ) αποφασίζεται εξ ολοκλήρου από τους οπαδούς, χωρίς τη συμβολή των δημοσιογράφων, των προπονητών ή των παικτών. Οι φίλαθλοι αποτελούν το 25% των ψήφων, με το άλλο 75% να προέρχεται από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, τους αρχηγούς των ομάδων τους και μια επιλεγμένη ομάδα μέσων ενημέρωσης από αυτές τις χώρες.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιείται συνήθως στις αρχές του νέου έτους. Η ημερομηνία για το 2023 δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα

Οι έξι από τους 12 υποψηφίους για το βραβείο του καλύτερου άνδρα παίκτη τ είναι από την ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι που έχει κερδίσει «τρεμπλ», καθώς και ο μάνατζέρ τους Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είναι υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου προπονητή ανδρών.

Οι υποψήφιοι:

Η καλύτερη γυναίκα παίκτρια

Αϊτάνα Μπονμάτι
Λίντα Καϊσέδο
Ρέιτσελ Ντέιλι
Καντιντιάτου Ντιανί
Κέϊτλιν Φουρντ
Μαίρη Φάουλερ
Άλεξ Γκρίνγουντ
Τζένιφερ Ερμόσο
Λίντσεϊ Χόραν
Αμάνα Ίλεστεντ
Λόρεν Τζέιμς
Σαμ Κερ
Μάπι Λεόν
Χινάα Μαγιαζάβα
Σάλμα Παραλουέλο
Κίρα Γουόλς

Ο καλύτερος άνδρας παίκτης

Χούλιαν Αλβάρες
Μαρσέλο Μπρόζοβιτς
Κέβιν Ντε Μπρόινε
Ιλκάι Γκουντογκάν
Έρλινγκ Χάαλαντ
Ρόδρι
Κβίτσα Κβαρατσχέλια
Κιλιάν Μπαπέ
Λιονέλ Μέσι
Βίκτορ Οσίμεν
Ντέκλαν Ράις
Μπερνάρντο Σίλβα

Ο καλύτερος προπονητής γυναικών

Πέτερ Γκέραρντσον
Τζόναταν Χιράλντες
Τόι Γκούσταβσον
Έμμα Χέις
Σαρίνα Βίγκμαν

Ο καλύτερος προπονητής ανδρών

Πεπ Γκουαρντιόλα
Σιμόνε Ιντζάγκι
Άγγελος Ποστέκογλου
Λουτσιάνο Σπαλέτι
Τσάβι

Η καλύτερη τερματοφύλακας γυναικών

Μακένζι Άρνολντ
Αν-Κατρίν Μπέργκερ
Καταλίνα Κολ
Μαίρη Ερπς
Κριστιάν Έντλερ
Ζετσίτα Μούσοβιτς
Σάντρα Ράμος Γκαρσία-Βιγιαμίλ

Ο καλύτερος τερματοφύλακας ανδρών

Γιασίν Μπούνου
Τιμπό Κουρτουά
Έντερσον
Αντρέ Ονάνα
Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν

FIFA Fan Award

Φίλαθλος της Ατλέτικο Κολόν
Φραν Χέρνταλ
Μιγκέλ Άνχελ, οπαδός των Μιλιοναριος

Οι νικητές του 2022

Καλύτερος παίκτης ανδρών: Λιονέλ Μέσι
Καλύτερη παίκτρια: Αλεξία Πουτέγια
Καλύτερος τερματοφύλακας ανδρών της FIFA: Εμιλιάνο Μαρτίνες
Καλύτερη Γυναικεία Τερματοφύλακας της FIFA: Μέρι Ερπς
Καλύτερος προπονητής ανδρών της FIFA: Λιονέλ Σκαλόνι
Καλύτερη προπονήτρια γυναικών της FIFA: Σαρίνα Βίγκμαν
Βραβείο FIFA Puskás: Μάρτσιν Ολέξι
Βραβείο FIFA Fair Play: Λούκα Λοτσοσβίλι
Βραβείο φιλάθλων της FIFA: Φίλαθλοι της Αργεντινής

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1702314422272942321?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1702314422272942321%7Ctwgr%5Ece3c750e2ee6148ae4e19fb47d9a2e9640626b5c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fsport%2Farticle%2F760211%2FFIFA-Xekinise-i-psifoforia-gia-ta-brabeia-The-Best-2023-prn

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!