Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, παραχώρησε την Πέμπτη (14/9) μεγάλη συνέντευξη στο BBC Sports.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, παραχώρησε την Πέμπτη (14/9) μεγάλη συνέντευξη στο BBC Sports.

Σε αυτή αναφέρθηκε στα ζητήματα διαφθοράς και βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την επιλογή του το 2012 να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης του «τριφυλλιού» κι όχι εκείνον της χρεοκοπίας, αλλά και το «καθήκον» που νιώθει πως έχει στον Παναθηναϊκό.

Ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, τόνισε πως δεν πρέπει να συντηρούνται οι σύλλογοι μόνο από έναν άνθρωπο. Τέλος, αναφέρθηκε και στο πότε θα μπορέσει να απολαύσει κι ο ίδιος τις στιγμές της ενασχόλησής του με την ομάδα του.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλαφούζος:

«Χάσαμε χορηγούς, χάσαμε έσοδα, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Υπήρξε βία, επειδή η διαφθορά οδηγεί στη βία – αυξάνει τη βία. Δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο έχουμε χουλιγκανισμό, αλλά όταν μια μερίδα οπαδών αισθάνεται ότι τους κλέβουν τα παιχνίδια, γίνονται βίαιοι και αυτό έχει ακόμη πιο αρνητικό αντίκτυπο Είναι ένας φαύλος κύκλος.

Η διαφθορά έχει επίσης ως αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες παίκτες να φεύγουν στο εξωτερικό. Αν πιστεύουν ότι τα παιχνίδια είναι στραβά εδώ, το μέλλον τους είναι πολύ περιορισμένο. Το καλύτερο μέσο για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μέσω της διαφάνειας. Με το VAR και επίσης τα ψηφιακά μέσα, οι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθούν τα πράγματα πιο καθαρά και να βλέπουν περισσότερα πράγματα. Τώρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο γιατί όλοι μπορούν να δουν τι συμβαίνει» ανέφερε ο Αλαφούζος.

Ακολούθως η συνέντευξη επικεντρώθηκε στη βία και στη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ έξω απ’ την OPAP Arena τον περασμένο Αύγουστο.

«Αν η κυβέρνηση και η αστυνομία δεν κάνουν καλύτερη δουλειά και δεν εφαρμόσουν τον νόμο τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν. Έχοντας μιλήσει γι’ αυτό, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της UEFA ήταν εκεί και ο πρωθυπουργός ήταν εκεί, αναπόφευκτα αυτό είναι κάτι θετικό».

Για τη δική του εμπλοκή στο «τριφύλλι» από το 2012 και μετά, τους λόγους που κατά τον ίδιο δεν πέτυχε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», αλλά και την επιλογή του να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης, αντί της χρεοκοπίας, ο Αλαφούζος τόνισε:

«Από τότε που ήμουν οπαδός, πίστευα ακράδαντα ότι ένας σύλλογος δεν μπορεί να ανήκει ότι ένας σύλλογος δεν μπορεί να ανήκει σε ένα άτομο. Ότι ένας σύλλογος πρέπει να ανήκει στους οπαδούς του. Έκανα κάποια έρευνα. Ανακαλύψαμε από 11 εκατομμύρια Έλληνες, δύο εκατομμύρια είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Και από αυτούς οι 100.000 είναι σκληροπυρηνικοί και θα ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν συνολικά 500 ευρώ για την ομάδα τους. Δηλαδή, εισιτήρια, φανέλες, δωρεές, τα πάντα.

Τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση και έχουμε επενδύσει στην ομάδα. Ελπίζουμε να προχωρήσουμε και να γίνουμε αυτάρκεις από άποψη κόστους. Αν είχαμε πάει στο Champions League θα το είχαμε πετύχει αυτό από φέτος».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!