Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι το νέο «παιδί-θαύμα» του ισπανικού ποδοσφαίρου και ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Λουίς ντε λα Φουέντε τόνισε πως μεταξύ άλλων Μπαρτσελόνα και Εθνική πρέπει να τον φροντίσουν και να τον προστατέψουν από τα σκαμπανεβάσματα του χώρου.

Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι το νέο «παιδί-θαύμα» του ισπανικού ποδοσφαίρου και προσφάτως έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο. Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και σε ηλικία 16 ετών και 57 ημερών, ο άσος της Μπαρτσελόνα, αντικατέστησε στο 44` τον Ντάνι Ολμο και μάλιστα διαμόρφωσε το τελικό σκορ, στο 74ο λεπτό, στην εκτός έδρας νίκη της «ρόχα» επί της Γεωργίας με 7-1, για τα προκριματικά του EURO 2024.

Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, ο Γιαμάλ αγωνίσθηκε εχθές (12/9) για μια ώρα στην εξ’ ίσου εμφατική νίκη της Ισπανίας επί της Κύπρου με 6-0, προσφέροντας και πάλι ορισμένες απολαυστικές στιγμές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ιδιαίτερα με τις ντρίμπλες του, το ποδοσφαιρικό του… θράσος και τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης.

Ωστόσο, ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Λουίς ντε λα Φουέντε, έσπευσε να τοποθετηθεί σχετικά με τον νεαρό άσο, επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται ο Γιαμάλ, είναι «να προστατευθεί»:

«Ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε μια φανταστική εμφάνιση, στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους συμπαίκτες του. Η ομάδα έπρεπε να παίξει ένα δύσκολο ματς στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν διαρκώς. Και ο Λαμίν έχει αυτά τα στοιχεία, αυτήν την σπίθα, αυτήν την ιδιοφυΐα που ελάχιστοι ποδοσφαιριστές έχουν. Αλλά και πάλι, ας προσέξουμε, πρέπει να του δώσουμε χρόνο και ηρεμία. Μπορεί να κάνει πολλά σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο, εάν παραμείνει ταπεινός και… προσγειωμένος, κάτι που είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ηλικία του.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αυτός ο τύπος παικτών, με αυτό το άγγιγμα ιδιοφυΐας, είναι διαφορετικοί και η προπονητική τους διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη από οποιονδήποτε άλλον, επομένως οι καταστάσεις που θα μπορούσαν να εμποδίσουν άλλους παίκτες, είναι απολύτως φυσικές στον τρόπο που ερμηνεύουν το παιχνίδι, γιατί είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Αυτή είναι η σημασία αυτού του τύπου παικτών. Αλλά και πάλι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τον προστατεύσουμε και να τον φροντίσουμε, να τον βοηθήσουμε να εκπαιδευτεί.

Και ο σύλλογός του διαθέτει ό,τι καλύτερο γι’ αυτό. Αλλά για χάρη του ισπανικού ποδοσφαίρου και για εκείνον, πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Οι δυνατότητές του είναι τεράστιες, αλλά θα έχει σκαμπανεβάσματα. Και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για αυτές τις λιγότερο καλές στιγμές».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!