Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τη Σιμόνα Χάλεπ που τιμωρήθηκε με 4 χρόνια αποκλεισμού, αφού βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία (ροξαδουστάτη), από την Επιτροπή Ακεραιότητας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τένις.

Η κάτοχος δύο τίτλων Grand Slam, Σιμόνα Χάλεπ, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών για δύο διαφορετικές παραβάσεις αντιντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (12/09) η Επιτροπή Ακεραιότητας του τένις.

Η 31χρονη πρώην πρωταθλήτρια του Γουίμπλεντον και του Ρολάν Γκαρός είχε τιμωρηθεί νωρίτερα με προσωρινό αποκλεισμό από τον Οκτώβριο του 2022, αφού βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία (ροξαδουστάτη) στη διάρκεια του περυσινού US Open.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η ροξαδουστάτη (Roxadustat) είναι ουσία που χρησιμοποιείται νόμιμα για τη θεραπεία της αναιμίας αλλά περιλαμβάνεται στον κατάλογο της WADA. Η συγκεκριμένη ουσία αυξάνει την αιμοσφαιρίνη και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και θεωρείται ντόπινγκ του αίματος.

Η Χάλεπ έχει αρνηθεί ότι έλαβε απαγορευμένες ουσίες. Με δήλωσή της, η Ρουμάνα τενίστρια γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει έφεση. Ο αποκλεισμός της Χάλεπ έχει αναδρομική ισχύ από τον Οκτώβριο του 2022. Εφόσον τελικά η τιμωρία ισχύσει, τότε η Ρουμάνα θα μπορεί να παίξει και πάλι επαγγελματικός τένις στις 6 Οκτωβρίου 2026.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!