Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή απονεμήθηκε στον προπονητή της Λετονίας, Λούκα Μπάνκι - Αναλυτικά τα βραβεία που απονεμήθηκαν.

Εφέτος και για πρώτη φορά στην Ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων «μοιράστηκαν» βραβεία για τον κορυφαίο αμυντικό, τον καλύτερο προπονητή και τη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Λούκα Μπάνκι

Ο τίτλος της All-Second Team απονεμήθηκε στους Αρτούρς Ζάγκαρς από τη Λετονία, Σιμόνε Φοντέκιο από την Ιταλία, Γιόνας Βαλαντσιούνας από τη Λιθουανία, Νίκολα Μιλουτίνοβ από τη Σερβία και Φραντς Βάγκνερ από τη Γερμανία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Κορυφαίος αμυντικός αναδείχθηκε ο Αμερικανός Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος διακρίθηκε για την διάρκεια του στο ένας εναντίον ενός απέναντι σε κορυφαίους παίκτες, όπως ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Εβάν Φουρνιέ.

Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή απονεμήθηκε στον προπονητή της Λετονίας, Λούκα Μπάνκι. Όχι μόνο αποτέλεσε τον… μαέστρο της πορείας της ομάδας μέχρι την κατάκτηση της 5ης θέσης στην παρθενική συμμετοχή της σε Μουντομπάσκετ, αλλά οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας σε ένα φανταστικό ρεκόρ 21-3 από τότε που το ανέλαβε πριν από τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Υπό τις οδηγίες του, η Λετονία διακρίθηκε για τη δημιουργία της με 24,4 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ αποκλείστηκε στο… νήμα (81-79) από τη μετέπειτα Παγκόσμιο Πρωταθλήτρια Γερμανία στα προημιτελικά.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εφετινό βραβείο του ανερχόμενου αστέρα του Μουντομπάσκετ κατέληξε στον 20χρονο Τζος Γκίντι της Αυστραλίας, ο οποίος είχε μέσο όρο 19,4 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Λούκα Μπάνκι

Μόνο έξι παίκτες στην Ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων είχαν μέσο όρο περισσότερων πόντων ανά αγώνα πριν κλείσουν τα 22 τους χρόνια (Ντράζεν Πέτροβιτς. Βιλφρέντο Ρουίς, Κέβιν Ντουράντ, Γιάο Μινγκ, Τζον Λούκας και Λίο Ράουτινς)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!