Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας στο Βελιγράδι, κάτι που του έδωσε και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στον στόχο του να κατακτήσει ένα μετάλλιο στο σκιφ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024, αναφέρθηκε ο Στέφανος Ντούσκος. Η δήλωση αυτή έγινε μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας στο Βελιγράδι. Κάτι που του έδωσε και την απευθείας πρόκριση στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο «σφράγισε» το πρώτο ελληνικό εισιτήριο για το κορυφαίο γεγονός του επόμενου καλοκαιριού από το άθλημα της κωπηλασίας σήμερα, Παρασκευή (8/9).

Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής παρουσιάστηκε σε εξαιρετική κατάσταση στον ημιτελικό και με μεγάλη συγκέντρωση έκανε αυτό που έπρεπε. Πήρε χωρίς να κινδυνέψει σε κανένα σημείο της κούρσας μια θέση μέσα στην πρώτη τριάδα που έδινε την πρόκριση στο μεγάλο τελικό. ‘Έτσι σφράγιζε αυτόματα το εισιτήριο για το Παρίσι που παίρνουν οι εννέα πρώτοι από το Βελιγράδι. Τερματίζοντας στην 2η θέση με 6:55.71, πίσω από τον Γερμανό Ζίντλερ που τερμάτισε σε 6:53.47 . Πέτυχε πανάξια το στόχο του. Πλέον απελευθερωμένος από το άγχος θα διεκδικήσει την Κυριακή (10/9), στον τελικό στις 15:25 ώρα Ελλάδας μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Για 12η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς η Ελληνική κωπηλασία

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Στέφανος θα πάει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το Ρίο και το Τόκιο. Αλλά και για 2η συνεχόμενη στο πιο απαιτητικό αγώνισμα το σκιφ ανδρών που είχε τις περισσότερες συμμετοχές στο Βελιγράδι(48). Έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του «χρυσού» Ολυμπιονίκη που κατέκτησε το 2021 στο Τόκιο. Προσφέροντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο από την κωπηλασία στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ταυτόχρονα η ελληνική κωπηλασία θα είναι παρούσα με τουλάχιστον ένα πλήρωμα, αύριο Σάββατο (9/9). Η Ελλάδα διεκδικεί κι άλλες προκρίσεις, για 12η συνεχόμενη Ολυμπιάδα. Τα γαλανόλευκα κουπιά δίνουν ανελλιπώς το παρών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 έχοντας ήδη κατακτήσει στους τελευταίους πέντε ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δυο χάλκινα μετάλλια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Στέφανος Ντούσκος, λίγο μετά την κούρσα τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η προετοιμασία και όλα βγήκαν όπως τα θέλαμε. Ήμουν πάρα πολύ καλά μέσα στην κούρσα , το πίστεψα , το ήθελα πάρα πολύ να προκριθώ ειδικά για δεύτερη φορά στο σκιφ το βαρύ που είναι το πιο ανταγωνιστικό με τις περισσότερες συμμετοχές.

Είμαι πολύ χαρούμενος , τώρα μας μένει άλλο ένα βήμα στο τελικό. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και μετά από τον τελικό ανεξαρτήτως τι θα γίνει θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά για του χρόνου. Εκεί που ξέρουμε ότι εκεί είναι ο μεγαλύτερος μας στόχος για να μπορέσουμε να πάρουμε ακόμα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Για την πρόκριση του Στέφανου Ντούσκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μίλησε και ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ), Γιάννης Βράμπας. «Συγχαρητήρια στον Στέφανο που απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως Ομοσπονδία. Γιατί τέτοιες στιγμές αισθανόμαστε κι εμείς τη χαρά να γευτούμε τις νίκες που φέρνει ο Στέφανος και να πιστέψουμε ότι η στήριξη που προσφέρουμε στους αθλητές μας έχει αντίκτυπο. Είναι το πρώτο εισιτήριο για το Παρίσι και ελπίζουμε βέβαια στο τελικό να πάρει αυτό που ελπίζει ο ίδιος».

Η αυριανή ελληνική μέρα

Η αυριανή ημέρα (Σάββατο, 9/9) είναι… μεγάλη για δυο ακόμα ελληνικά πληρώματα. Στις 12:10 ώρα Ελλάδας γίνεται η αρχή. Η δίκωπος των γυναικών με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου θα πάρει μέρος στον Τελικό Β΄ με στόχο την κατάκτηση μίας εκ των πρώτων πέντε θέσεων.

Θέλουν δηλαδή να αποφύγουν την 6η και τελευταία θέση, ώστε να σφραγίσουν και αυτές την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στους οποίους προκρίνονται τα πρώτα 11 πληρώματα του αγωνίσματος από το Βελιγράδι. Το νέο πλήρωμα έδειξε στις προηγούμενες κούρσες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ενώ στη συγκεκριμένη κούρσα έχει χρόνο μέσα στην πρώτη τριάδα.

Λίγο αργότερα, στις 12:30 στον Τελικό Β΄ του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο. Θα πρέπει να πάρουν την 1η θέση στη κούρσα που δίνει το μοναδικό εισιτήριο για το Παρίσι. Το ελληνικό πλήρωμα, ωστόσο έχει δείξει τεράστιο πείσμα και θέληση για τον στόχο.

Αύριο Σάββατο (9/9) ολοκληρώνει την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των Πέτρου Γκαϊδατζή- Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Αγωνίζεται στις 11:19 στον Τελικό Γ’ για μια θέση από 13-18.

Το συγκεκριμένο πλήρωμα στάθηκε άτυχο, αφού στον προημιτελικό έχασε για μόλις 13 δέκατα του δευτερολέπτου την πρόκριση για τον ημιτελικό. Κάτι που στη συνέχεια θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Παρίσι, κάτι που θα επιδιώξει τη νέα χρονιά. Τόσο στην Ευρωπαϊκή όσο και στην τελική Προολυμπιακή Ρεγκάτα που θα δοθούν ακόμη 4 (2+2) εισιτήρια.

Τους τελικούς Α΄ του Σαββατοκύριακου από τις 14:00 έως και τις 16:30 ώρες Ελλάδας θα τους μεταδώσει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ Η ΕΡΤ3.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!